Frenulotomija penisa

Frenulotomija penisa je metoda rekonstrukcije kratkog frenuluma penisa koji može biti izazvan različitim razlozima (zapaljenski procesi, traume, komplikacije cirkumcizije), manifestuje se bolom u toku erekcije ili tokom seksualnog odnosa. Dakle ishod ovog stanja su bol i nefunkcionalnost.

Izvodi se u lokalnoj anesteziji i pribegava se presecanju frenuluma i povlačenju prepucijuma ka korenu, a zašivanje operativne rane radi se pojedinačnim šavovima. Intervencija se može izvoditi klasično ili radiotalasima, a u tom slučaju često nije ni potrebno šivenje.

Imate pitanje?

+381 65 29 67 537
man-sitting-doctor-appointment-holding-genital-area-closeup

Frenulotomija – Indikacije

Frenulotomija se izvodi pre svega iz funkcionalnih, ali i iz estetskih razloga. Samo ljudi koji imaju ovaj problem znaju koliko im je teško da žive sa njim, a intervencija je praktično rutinska u trajanju od dvadesetak minuta.

Priprema pre frenulotomije:

 • Neophodno je da pacijent dođe na konsultacije i na lekarski pregled kako bi doktor mogao da uzme anamnezu i da razjasni sve nedoumice i da svu potrebnu informaciju pacijentu o intervenciji i oporavku.
 • Lekove koji izazivaju krvarenje ne treba uzimati na dan operacije, kao ni dan pre ni dan posle iste.

Frenulotomija i analize pre zahvata:

Poliklinika Solar Medical Center savetuje sledeću pripremu koju je potrebno izvršiti pre intervencije:

 • kompletna krvna slika
 • EKG
 • tumačenje rezultata
 • pregled i odobrenje lekara opšte prakse ili specijaliste za vršenje intervencije

Navedene nalaze možete izvršiti u našoj poliklinici po ceni od 4000din ili ih uraditi u ovlašćenim ustanovama i doneti na uvid na dan intervencije (nalazi ne smeju biti stariji od 7 dana).

Oporavak

Oporavak traje od 5 do 7 dana, a vrlo često i kraće. Pacijent kao i kod fimoze i parafimoze može brzo da se vrati normalnim aktivnostima, osim seksualnim, do potpunog zarastanja rane, od 7 do 10 dana. Nekada malo duže, u slučaju otoka, što je ređa komplikacija.

Komplikacije

Produženo krvarenje i edem, bol, usporeno zarastanje. U takvim slučajevima se savetuje produženo mirovanje, lekovi i masti za zarastanje. U saradnji sa doktorom, problem se rešava na adekvatan i brz način.

Zakažite termin

CENOVNIK

Naziv usluge Cena Akcijska cena
Frenulotomija u lokalnoj anesteziji 20.000 16.000
Frenulotomija radiotalasnim nožem 13.000 10.400

Načini plaćanja

 • gotovinom
 • čekovima (do 3 mesečne rate za iznos preko 10 000 din)
 • karticom (do 4 rate karticama Banka Intesa ili do 3 rate ukoliko imate kreditnu karticu druge banke za iznos preko 10 000 din)
 • na tekući račun poliklinike 160-529456-83 (Banka Intesa)
 • preko osiguravajućih kuća Uniqa, Triglav i Generali

Imate li pitanje za nas?

Naši doktori i medicinski tehničari su tu za vas.

+381 11 63 03 333
+381 65 29 67 537
info@
Zakažite pregled

Hvala vam na lepim rečima. <3

Vaše poverenje je naš uspeh

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

  Vratite se na početnu stranu >