U kom uzrastu mogu da počnem sa primenom tretmana lica?

Kada ćete se odlučiti na medicinski tretman lica zavisi od nekoliko faktora – genetike, tipa kože, intenziteta mimike lica.

Međutim, budući da primenjeni preparati umanjuju mišićnu aktivnost i preteranu miminku lica, s ovom procedurom možete početi i u mlađem uzrastu kako biste što je više moguće odložili pojavu bora.

Što su bore manje, lakše će se ublažiti.

Kod osoba koja redovno primenjuju terapiju bore se sigurno neće razviti u meri u kojoj bi se inače pojavile.

Ovo predstavlja veoma značajnu prednost kod osoba koje su genetski sklone preranom starenju kože.

U zavisnosti od iskustva i stručnosti lekara koji proceduru obavlja, rezultati su potpuno prirodni, koži se vraća sjaj, svežina i mladalački izgled, bez „zamrzavanja“ lica.

Koliko traje tretman, kada se vide rezultati i koliko traju?

Sam tretman traje oko 20-30 minuta, a rezultati će se videti za 7-10 dana.

Nakon 15 dana ćete doći na konstultaciju na kojoj se po potrebi može uraditi korekcija i dopuniti još neka tačka.

Kada je pravi trenutak za ovaj tretman?

Kada je pravi trenutak da uradite tretman lica i koliko često ćete tretman ponavljati zavisi od tipa kože, jačine mimike pojedinca, uzrasta i genetike, tako da se to razlikuje od osobe do osobe.

Uobičajeno trajanje efekata tretmana je 4-6 meseci, pa je proceduru potrebno ponavljati dva do tri puta godišnje. Na ovaj način se sprečava ponovni nastanak bora.

Kada medicinski tretman lica ne sme da se radi?

Terapiju ne treba raditi u nekoliko slučajeva:

– ukoliko je pacijent alergičan na primenjenu supstancu

– ukoliko ima teže mijastenije (slabost mišića)

– ukoliko na mestu gde je planirana primena postoji infekcija ili upala

– u trudnoći i tokom dojenja

Takođe vodite računa da će Vam lekar pre intervencije dati uputstva šta ne smete raditi pre terapije (npr. izbegavanje alkohola) i posle terapije (ne trljati lice, ne stavljati ništa toplo na lice, izbegavati vežbanje, saunu itd.) koja morate ispoštovati zbog sopstvene bezbednosti.

Pozovite nas radi besplatne konsultacije: +381116303333

Kada se medicinski tretman lica može primeniti?

Može se primenjivati preventivno, kako bi se nastanak bora predupredio, a primenjuje se kod osoba mlađeg uzrasta.

Koristi se za:

 • uklanjanje bora regije čela
 • uklanjanje bora između obrva
 • uklanjanje bora oko očiju
 • umereno podizanje kapka
 • ublažavanje bora na vratu
 • podmlađivanje šaka
 • uklanjanje pušačkih bora
 • u tretmanu hiperhidroze (prekomernog znojenja)

Bezbednost

Budući da se radi o toksinu bakterije, često se postavlja pitanje bezbednosti. Odgovor je da se radi o izuzetno bezbednom tretmanu ukoliko se radi o originalnom preparatu.

Preparat se više decenija koristi u neurologiji u višestruko većim dozama bez značajnijih neželjenih efekata.

U našoj poliklinici se koriste originalni proizvodi, a tretman izvode obučeni lekari što obezbeđuje siguran tretman i pouzdan efekat.

Primena i trajanje tretmana

Primena tretmana je bezbolna, tako da nema potrebe za anestezijom, a sama procedura podrazumeva ubrizgavanje supstance u problematične regije veoma tankom iglom. Naravno, kod pacijenata sa nižim pragom bola, apsolutno je moguće i staviti lokalni anestetik pre terapije.

Tretman traje oko dvadeset do trideset minuta, a efekti se vide nakon sedam do deset dana.

Zato je potrebno da pacijenti dođu na kontrolu nakon dve nedelje, kada se ukoliko ima potrebe radi eventualna korekcija. Što se neželjenih efekata tiče, ponekad Vam se može javiti blaga glavobolja, modrica ili osećaj težine na čelu, ali to sve vrlo brzo prolazi.

Pravilan tretman za prirodan izgled

Nepravilna upotreba u visokim dozama daje zamrznut i neprirodan efekat, zbog čega se pacijenti često plaše rezultata. Pravilnim tretmanom se omogućuje smanjenje prekomerne mimike što dovodi do uklanjanja bora uz zadržavanje prirodnog izgleda i ekspresije lica.

Dužina trajanja i efekti

Dužina trajanja efekta tretmana je 4-6 meseci. Kako bi se zadržao prirodni efekat i izbegla pojava neželjenih efekata ne savetuje se primena češće od 2 puta godišnje.

Nakon tretmana

Nakon tretmana najbolje je napraviti dan ili dva pauzu pre nego što se vratite svojim aktivnostima, pogotovu vežbanju.

Takođe nekoliko sati nakon primene ne bi trebalo da koristite šminku ni stavljate bilo koji proizvod na lice. Tokom konsultacija i nakon procedure, lekar će Vas obavestiti o svemu što je potrebno da znate i uradite pre i nakon tretmana radi Vaše bezbednosti i najboljih rezultata.

Da li je ovakav tretman opasan?

Procedura sama po sebi nije opasna, jer deluje lokalno. Iako je većini ljudi poznat kao estetska procedura, u pitanju je supstanca koja se već 20 godina koristi u drugim granama medicine i spada među lekove za koje je obavljen največi broj istraživanja u svetu.

Neželjeni efekti su minimalni i svode se na modrice, osećaj težine i mali lokalni otok. Međutim, izuzetno je važno da proceduru radi lekar koji je za nju dobro obučen, jer jedina prava opasnost vezana za nju jeste ona koja nastaje usled nedovoljno stručne primene i loše tehnike.

Zakažite termin

Da li će mi tretman „zamrznuti“ lice?

Ovo je jedno od najčešćih pitanja i jedan od najvećih strahova svih onih koji oklevaju da urade ovu terapiju. Međutim, iako umanjuje aktivnost mišića u koje se primenjuje kako bi ublažio bore, ukoliko se supstanca primenjuje u odgovarajuće anatomske tačke, u odgovarajućoj dozi i od iskusnog lekara, koji je za ovu proceduru prošao obuku, karakteristike i izražajnost lica se nimalo ne umanjuju, već samo lice dobija odmorniji i svežiji izgled.

Zamrznut izgled lica se dobija prekomernom dozom jedinca, zato je bitno da tretman radite kod iskusnog lekara koji zna koju količinu supstance će primeniti u kojoj tački ubrizgavanja. Cilj tretmana je da poboljša Vaš izgled, ne da ga promeni.

Ako stalno radim tretmane, da li će prestati da deluje?

Ovo je još jedna od čestih zabluda sa kojima se srećem u svojoj praksi. Ne postoji ograničenje u broju terapija koje pacijent može da uradi u životu. Redovno ponavljanje procedure ne dozvoljava ponovni nastanak bora, održava mladalački izgled kože, pacijenti su sve zadovoljniji i rezultati traju sve duže, tako da ponekad traju i 7 meseci.

Načini plaćanja

 •  gotovinom
 •  čekovima
 •  karticom bilo koje banke
 •  prenosom na tekući račun poliklinike u ceokupnom iznosu pre intervencije, račun br. 160-529456-83 (Banka Intesa)

Na rate
Takodje postoji mogućnost plaćanja na rate:
• Intezinom karticom na do 4 rate
• Čekovima bilo koje banke ( na do 3 mesečne rate)

Napomena

– u cenu usluge su uračunate konsultacije sa doktorom specijalistom, kao i dve kontrole nakon izvršene intervencije
– nakon konsultacije, ukoliko se pacijent odluči za sprovođenje hirurške intervencije, potrebno je uplatiti avans u iznosu od 25% od ukupne cene usluge i potom zakazati odgovarajući termin.
U slučaju odustajanja ili otkazivanja zakazane operacije uplaćeni avans se ne vraća pacijentu.
Odlaganje intervencije je izvodljivo u skladu sa mogućnostima poliklinike.

Imate li pitanje za nas?

Naši doktori i medicinski tehničari su tu za vas.

+381 11 63 03 333
+381 65 29 67 537
info@
Zakažite pregled

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

  Vratite se na početnu stranu >