Mezoterapija

Ukoliko primetite prve bore, nezadovoljni ste stanjem, suvoćom i dehidriranošću svoje kože, onda je pravo vreme da u svoju rutinu ubacite mezoterapijske tretmane. Kako bi vaše lice i telo bili negovani, imali podmlađen i konstantno zdrav izgled, poželjno je redovno raditi upravo ovaj tretman – mezoterapija.

Zašto mezoterapija?

Tretman mezoterapijom predstavlja proceduru kojom se tretira beživotna, umorna, „posivela“, koža koja vapi za hidratacijom i vitaminima. Mezoterapija čini da koža postane blistava, zdrava, mlada, elastična, nahranjena i teži da je dovede do stanja savršenstva.

Mezoterapijski tretman funkcioniše tako što se izuzetno tankim iglicama „bocka” lice i na taj način se kroz uske kanale koža popunjava kombinacijom takozvanih koktela. Ovi kokteli predstavllaju čitav spektar aktivnih supstanci, koje se posebno biraju u zavisnosti od indikacije koju klijent ima, tipa i starosti kože. Ove aktivne supstance mogu biti: hijaluronska kiselina, kombinacije vitamina (A, B, C, E i K) i minerala, peptida, aminokiselina, antioksidanasa itd.

U podvrste mezoterapije spada i dermapen tretman.

mezoterapija-1

Mezoterapija i koji su efekti mezoterapijskog tretmana?

Mezoterapija – Kako izgleda procedura mezoterapijskog tretmana?

Tokom tretmana se koriste kokteli sa hijaluronskom kiselinom, aminokiselinama, peptidima, različitim vitaminima i mineralima, koji zahvaljujući tankim iglicama, ravnomerno prodiru do svih slojeva kože. Ovi mezoterapijski kokteli, odnosno aktivne supstance, se ubrizgavaju na svakih 0,5 cm do 1,5 cm površine kože, tankim iglicama. Zahvaljujući aktivnim supstancama koža već dan nakon tretmana postaje hidriranija, zdravija, blistava i svežija. Konačan rezultat tretmana se vidi već sutradan, dok je za najbolji efekat potrebno uraditi tri tretmana u jednoj seriji.

Za potpun i dugotrajan efekat savetuje se serija od 3-4 tretmana sa razmakom od 3 do 4 nedelje između tretmana.

Pre procedure „bockanja” iglicama nanosi se anestetik na predeo koji se tretira, tako da tretman nije bolan.

Ukoliko se klijent izuzetno boji iglica, naša najčešća preporuka je da u tom slučaju odradite sličan tretman – dermapen.

Mezoterapiju je moguće raditi na: licu, telu i kosi (glavi).

mezoterapija-2

Sama procedura izgleda ovako:

 1. Umivanje i temeljno čišćenje kože.
 2. Nanošenje anestetika.
 3. Vrše se sitni ubodi tankim iglicama preko čitave regije koja se tretira, dok ujedno spektar koktela prodire u dublje slojeve kože.
 4. Maže se gel koji hladi i ubrzo se ispira vodom.

Maže se krema sa zaštitnim faktorom.

Mezoterapijski tretman traje oko sat vremena ( zato što pored „bockanja“ iglicama podrazumeva tretiranje lica maskama i masažu).

Efekti su vidljivi odmah, a posebno dan nakon odrađenog tretmana. Ono što je najvažnije, uz  pravilno odrađene tretmane i povremeno održavanje istih, garantovani su dugoročni efekti.

Što se neželjenih efekata tiče, ponekad Vam se može javiti crvenilo nakon tretmana, ali ova reakcija brzo nestane.

Napomena: Ukoliko ste u mogućnosti izbegavajte Acetilsalicilnu kiselinu – odnosno Aspirin, 3 dana pre tretmana i dan nakon tretmana. Korišćenje aspirina može (retko) dovesti do pojavljivanja modrica nakon tretmana.

Šta raditi nakon mezoterapijskog tretmana?

Nakon mezoterapije koža će Vam verovatno biti malo crvena, ali ne brinite – postoji maska koja će umiriti kožu, tako da ne morate potpuno crveni da idete kući. Takođe, ovo crvenilo se zadržava kratko. Najčešće nestaje već sutradan.

Nakon dermapen tretmana ne treba koristiti šminku (do sledećeg dana), niti nanositi  bilo koji drugi proizvod na lice, sem onih koje Vam je stručno lice nanelo tokom tretmana.

Nakon ovog tretmana budite disciplinovani u sledeće četiri stavke, jedno 3-4 dana:

 • Ne smete se izlagati suncu 3-4 dana
 • Ne smete raditi pilinge dok se crvenilo ne smiri
 • Ne smete koristiti jake preparate
 • Izbegavajte fizičke aktivnosti

Tokom konsultacija i nakon procedure, stručno lice će Vas obavestiti o svemu što je potrebno da znate i uradite pre i nakon tretmana radi najboljih rezultata.

Kada se mezoterapija  izbegava?

Mezoterapija se sme raditi u bilo koje doba godine!

Izbegavajte ovaj tretman:

 • Ako ste trudni
 • Ako imate poremećaj zgrušavanja krvi
 • Ukoliko imate bakterijske infekcije kože
 • Ako imate autoimuna oboljenja

Imate pitanja za nas?

+381 65 29 67 537
mezoterapija-smc

Vaše poverenje je naš uspeh

Hvala vam na lepim rečima. <3

Koliko traje efekat mezoterapijskog tretmana?

Efekat mezoterapijskog tretmana je dugotrajan. Međutim, za potpun efekat potrebno je uraditi tretman nekoliko puta u kontinuitetu – savetuje se serija od 3-4 tretmana sa razmakom od 3 do 4 nedelje između tretmana.

Kasnije je dobro ponoviti pojedinačane tretmane, radi održavanja i dugotrajnog efekta. Preporuka je da odradite pojedinačni tretman jednom u dva do tri meseca nakon serije tretmana.

Da li je tretman mezoterapijom opasan?

Mezoterapijski tretman nije opasan, ukoliko ga radi stručno lice. Izuzetno je važno da proceduru radi lice koje je za nju dobro obučeno, jer jedina prava opasnost jeste ona koja nastaje usled nedovoljno stručne primene i loše tehnike.

Ono što se savetuje kao preventiva za uklanjanje i najmanje mogućnosti da dobijete modrice nakon mezoterapijskog tretmana jeste da izbegavate Acetilsalicilnu kiselinu – odnosno Aspirin i to 3 dana pre tretmana i dan nakon tretmana.

Takođe, posavetujte se sa stručnim licem da li ste alergični na neke supstance koja se koriste u tretmanu. Uvek postoji rešenje tako što će se izabrati drugi tip koktela, na čije sastojke niste alergični.

Zakažite termin

Cenovnik

MEZOTERAPIJA Cena Akcijska cena
Mezoterapija lica 9.000 7.000
Mezoterapija lica i vrata 12.000 9.500
Mezoterapija lica, vrata i dekoltea 14.000 11.500
Mezoterapija protiv celulita ili ožiljaka 9.000 7.000
Mezoterapija za fleke 9.000 7.000
Mezoterapija za podočnjake 9.000 7.000
Mezoterapija za jačanje kose 9.000 7.000
Mezoterapija na paž 8.000 5.000
Mezoterapija + Dermapen 14.000 11.000

Načini plaćanja

 •  gotovinom
 •  čekovima
 •  karticom bilo koje banke
 •  prenosom na tekući račun poliklinike u ceokupnom iznosu pre intervencije, račun br. 160-529456-83 (Banka Intesa)

Na rate
Takodje postoji mogućnost plaćanja na rate:
• Intezinom karticom na do 4 rate
• Čekovima bilo koje banke ( na do 3 mesečne rate)

Napomena

– u cenu usluge su uračunate konsultacije sa doktorom specijalistom, kao i dve kontrole nakon izvršene intervencije
– nakon konsultacije, ukoliko se pacijent odluči za sprovođenje hirurške intervencije, potrebno je uplatiti avans u iznosu od 25% od ukupne cene usluge i potom zakazati odgovarajući termin.
U slučaju odustajanja ili otkazivanja zakazane operacije uplaćeni avans se ne vraća pacijentu.
Odlaganje intervencije je izvodljivo u skladu sa mogućnostima poliklinike.

Imate li pitanje za nas?

Naši doktori i medicinski tehničari su tu za vas.

+381 11 63 03 333
+381 65 29 67 537
info@
Zakažite pregled

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

  Vratite se na početnu stranu >