Šta su ateromi?

Ateromi su epidermalne, dermalne ciste i predstavljaju potpuno benigne izrasline kože i potkožnog tkiva. Nastaju usled pojačanog lučenja lojnih žlezda, obično uz otežano oticanje i nagomilavanje sadržaja oko koga se formira kapsula. Klinički se aterom manifestuje kao bezbolna loptica meke konzistencije, iznad nivoa kože, veličine od nekoliko milimetara do nekoliko santimetara. U slučaju upale ateroma (koje nisu tako retke zbog sadžaja koji se u njemu nalazi) klinička slika je drugačija. Dolazi do pojava bolova, crvenila, izraženijeg otoka, lokalnog povećanja temperature, a može doći i do perforacije kapsule i izlivanja sadržaja.

Ateromi se najčešće javljaju na licu, vratu, leđima, ali se mogu javiti i na bilo kom delu tela. Sadržaj ateroma se može iscediti, ali se to nikako ne preporučuje, jer se na taj način ne može istisnuti kapsula, te se u njoj ponovo skuplja sadržaj i povećava mogućnost nastanka komplikacija. Jedini način lečenja ateroma je njegovo uklanjanje hirurškim putem. Manji ateromi se mogu odstraniti radiotalasnom metodom (radiotalasni nož), dok veći zahtevaju intervenciju u lokalnoj anesteziji koja je potpuno bezopasna i traje samo par minuta.

Šta drugi kažu o nama:

Pozovite nas radi besplatne konsultacije: +381116303333
Cenovnik uklanjanja ateroma Cena Akcijska cena
Uklanjanje ateroma u lokalnoj anesteziji 15.150  
Uklanjanje lipoma ili ateroma  intraoralnim pristupom 25.000  

Načini plaćanja

  • gotovinom
  • čekovima (do 3 mesečne rate za iznos preko 10 000 din)
  • karticom (do 4 rate karticama Banka Intesa ili do 3 rate ukoliko imate kreditnu karticu druge banke za iznos preko 10 000 din)
  • na tekući račun poliklinike 160-529456-83 (Banka Intesa)
  • preko osiguravajućih kuća Uniqa, Triglav i Generali

Imate li pitanje za nas?

Naši doktori i medicinski tehničari su tu za vas.

+381 11 63 03 333
+381 65 29 67 537
info@
Zakažite pregled

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

    Vratite se na početnu stranu >