fbpx

Uklanjanje mladeža – usluge

Zakažite Vaš termin

Šta su mladeži?

Mladeži ili melanocitni nevusi – intradermalni nevusi predstavljaju izrasline na koži, obično okruglastog oblika koje mogu biti urođene ili stečene. Pojavljuju se na bilo kom delu tela. Različitih su dimenzija (od par milimetara, pa do više desetina centimetara ) i mogu biti u nivou kože ili iznad, na peteljci, glatke ili hrapave površine, različite konzistencije i prebojenosti (najčešće različite nijanse braon, ali mogu biti crvenkasti, ljubičasti, tamno plavi, pa čak i crni).

Mladeži nastaju od pigmentnih ćelija – melanocita koji imaju ulogu u stvaranju pigmenta melanina i zaštiti od UV zračenja. Grupisanjem i rastom melanocita na jednom mestu dolazi do tamnije prebojenosti kože i stvaranja mladeža.

Većina mladeža su potpuno benigne promene. Za veliku većinu se predlaže i preventivno odstranjivanje (ovo se naročito odnosi na mladeže koji su lokalizovani na mestima stalne mehaničke iritacije). Svaka promena u obliku, dimenziji ili boji mladeža predstavlja razlog za odlazak lekaru. Smatra se da oko 40% malignih melanoma, koji spadaju u najmalignije tumore uopšte nastaje iz već postojećeg mladeža, ili sa njegovih ivica tj. neposredne okoline.

Faktori rizika za malignu alteraciju mladeža ili nastajanje malignog melanoma: porodična predispozicija, prekomerno izlaganje suncu, svetliji ten, kongenitalni mladeži veoma velikog promera, displastični mladeži veći od 0.6 cm u prečniku, neravnih ivica, nepravilnog oblika i nejednake boje. Pojava krvarenja, perutanja, crvenila u ili oko mladeža, uz ubrzan rast mladeža predstavljaju simptome koje treba ozbiljno razmotriti u praćenju evolucije mladeža.

Bezbolan način, bez krvarenja i bez ožiljka, uz maksimalni estetski rezultat

Skidanje mladeža se vrši ili iz estetskih ili iz medicinskih razloga. Ne postoji nijedan razlog da se neki mladež ne odstrani ukoliko pacijent to želi ili je medicinski apsolutno indikovano. Skidanje mladeža radiotalasnim nožem je danas najefikasnije rešenje za ovaj problem.

Najsavremenija tehnika u dermatohirurgiji – radiotalasni nož – kojom se na bezbolan način, bez krvarenja i bez ožiljka, uz maksimalni estetski rezultat mogu ukloniti sve vrste mladeža. Veoma je bitno da se za „sumnjive“ mladeže, uz odgovarajuću tehniku, materijal može poslati na histopatološki pregled.

Šta drugi kažu o nama:

Koji mladeži mogu da budu opasni?

Teoretski svaki mladež može biti potencijalno „opasan“, ali ovo se pre svega odnosi na mladeže koji menjaju boju, nisu simetrični, naglo rastu, imaju neravne ivice, krvare, svrbe, nalaze se na mestima mehaničke iritacije itd.

Pozovite nas radi besplatne konsultacije: +381116303333
kako-prepoznati-rizican-mladez-poliklinika-diva

Kako funkcioniše ceo proces?

Proces uklanjanja mladeža radiotalasnim nožem se obavlja primenom vrlo fine tanke omčice od platinaste žice. Na taj način se mladež skida ili „briše kao gumicom“.

Na minimalno invazivan način se postiže odvajanje mladeža od okolnog tkiva i njegova evaporizacija. Dakle, nema krvarenja u toku zahvata. U zahvatu nema primene toplote, što za ishod ima minimalne ili nepostojeće ožiljke.

Šta predstavlja uklanjanje mladeža radiotalasnim nožem?

Uklanjanje mladeža radiotalasnim nožem je jednostavna procedura u kojoj se koriste radio-talasi visoke frekvencije (2 do 4 MHz) kako bi se neželjene promene na koži uklonile. Na taj način se izbegava bilo kakvo sečenje kože, a samim tim ušivanje, previjanje i ostalo. Ožiljci koji ostaju nakon tretmana radiotalasnim nožem su minimalni ili ih uopšte nema.

Koji su benefiti ovog zahvata?

Glavna pozitivna strana zahvata radiotalasnom metodom je ta što je potpuno sigurna i bezbolna, a oporavak je izuzetno brz. Uklanja se samo pigmentirano tkivo i izbegava dermis (dublji sloj kože) u svim slučajevima kada je to moguće, tj. kada mladež nema dubok „koren“, što doprinosi minimalnim do nepostojećim ožiljcima. Druga pozitivna strana je što uklanjanjem samo epidermisa (gornjeg sloja) možemo da pošaljemo uzorak na histopatološki pregled.

Koliko traje zahvat uklanjanja mladeža radiotalasnim nožem?

Sam zahvat uklanjanja mladeža radiotalasnim nožem je veoma brz. Ponekad je potrebno manje od minut da se jedan mladež ukloni. Pre procedure ispitujemo medicinsku istoriju pacijenta i pacijentu detaljno objašnjavamo proces. Nakon konsultacije sa pacijentom, mladež ispitujemo putem dermoskopa, kako bi se uverili da nema maligni potencijal. Nakon što se mladež klasifikuje primenom dermoskopa ili kliničkim pregledom, pacijentu dajemo informaciju da li mladež može da se ukloni radiotalasnom metodom ili je potrebno hirurško uklanjanje i slanje na HP. Ponekad mladež ne izgleda lepo, te pacijent može da se odluči na uklanjanje usled estetskih razloga.

View this post on Instagram

Uklanjanje mladeža radiotalasnim nožem⁠ ⁠ Uklanjanje mladeža radiotalasnim nožem je jednostavna procedura u kojoj se koriste radio-talasi visoke frekvencije (2 do 4 MHz) kako bi se neželjene promene na koži uklonile. ⁠ ⁠ Na taj način se izbegava bilo kakvo sečenje kože, a samim tim ušivanje, previjanje i ostalo. Ožiljci koji ostaju nakon tretmana radiotalasnim nožem su minimalni ili ih uopšte nema.⁠ ⁠ Na slikama vidimo efekat odmah nakon tretmana radiotalasima i izgled nakon dva meseca od intervencije. ⁠ ⁠ ✅ Uklanjanje mladeža radiotalasnim nožem – akcijska cena 3.600 rsd⁠ ✅ Uklanjanje 2 mladeža radiotalasnim nožem – akcijska cena 6.600 rsd⁠ ✅ Uklanjanje 3 mladeža radiotalasnim nožem – akcijska cena 9.000 rsd⁠ ✅ Uklanjanje od 4 do 6 mladeža radiotalasnim nožem – akcijska cena 12.000 rsd⁠ ⁠ ⁠Ukoliko imate pitanja, želite konsultaciju ili da zakažete pregled, možete nas kontaktirati na već poznat broj.⁠ ⁠ 📱 +381 65 296 75 37 ⁠ ⁠ ⁠ SolarMedical.rs⁠⁣⁠ #SolarMedicalCenter⁠⁣⁠ #Poliklinika #RadiotalasnaHirurgija⁠ #RadiotalasniNož ⁠⁣⁠#Mladeži⁠ #Dermatologija #DermatološkiPregled⁣⁠ #Mladezi #EstetskaMedicina⁠ #VirusneBradavice #Bradavice⁠ #Hemangiom #Kondilom⁠ #Dermoskopija #Medicina⁠ #RadiotalasnaHirurgija #NegovanaKoza⁠⁣⁠ #Koža #PromeneNaKoži ⁠⁣⁠ #Estetika #Dermatology⁠⁣⁠ #ZdravaKoža #CosmeticDermatology⁠⁣⁠ #SolarMedical #MedicalCenter ⁠⁣⁠ #Zdravlje #Health ⁠⁣⁠ #Belgrade #ABlok

A post shared by Solar Medical Center (@solarmedicalcenter) on

Galerija fotografija pre i posle uklanjanja mladeža

Cenovnik

Radiotalasna hirurgija Cena Akcijska cena
Uklanjanje mladeza radiotalasnim nožem 6.000 3.600
Uklanjanje 2 mladeža radiotalasnim nožem 11.000 6.600
Uklanjanje 3 mladeza radiotalasnim nožem 15.000 9.000
Radiotalasno uklanjanje velikog mladeža na licu 12.000 9.000
Uklanjanje od 4 do 6 mladeza radiotalasnim nožem 20.000 12.000
Uklanjanje od 7 do 10 mladeža RT Nožem 30.000 17.000
Uklanjanje do 30 mladeža RT nožem 35.000
Uklanjanje hemangioma RT nožem 8.000 6.200
Hirurške intervencije Cena Akcijska cena
Uklanjanje mladeza u lokalnoj anesteziji 22.000 + cena HP 17.600 + HP
Uklanjanje velikog mladeza na licu 17.000 12.000

Načini plaćanja

  • gotovinom
  • čekovima (do 3 mesečne rate za iznos preko 10 000 din)
  • karticom (do 4 rate karticama Banka Intesa ili do 3 rate ukoliko imate kreditnu karticu druge banke za iznos preko 10 000 din)
  • na tekući račun poliklinike 160-529456-83 (Banka Intesa)
  • preko osiguravajućih kuća Uniqa, Triglav i Generali

Imate li pitanje za nas?

Naši doktori i medicinski tehničari su tu za vas.

+381 11 63 03 333
+381 65 29 67 537
info@
Zakažite pregled

Česta pitanja o skidanju mladeža radiotalasnim nožem

Mladeže u predelu pojasa treba ukloniti zbog mehaničke iritacije kojoj su izloženi, a mladež na leđima treba pregledati i ako predstavlja estetski ili medicinski problem odstraniti ga. Danas se preporučuje radiotalasna metoda za uklanjanje mladeža. Hirurško uklanjanje se preporučuje za velike mladeže i one koji pokazuju znakove maligne alteracije.

Aparat emituje radiotalase visoke frekvencije koji se prenose putem tankih elektroda i tako se atraumatski, bez oštećenja okolnog tkiva, bez krvarenja, otklanjaju patološke promene. Metoda je bezbolna, nema ušivanja, previjanja, skidanja konaca i postiže se maksimalni estetski rezultat.

Uklanjanje ovakvog mladeža se preporučuje i iz estetskih i iz medicinskih razloga, a lokalizacija na kapku ne predstavlja problem za njegovo otklanjanje radiotalasnom metodom pošto je ona vrlo precizna i ne oštećuje okolno tkivo.

Sve osobe koje imaju patološke promene na koži.

Ovo je najsavremenija tehnika za sve vrste mladeža, bradavica, dermatofibroma, hiperkeratoza, kondiloma itd.

U zavisnosti od dubine promene, ali treba naglasiti da „rana“ u klasičnom smislu te reči ne postoji, jer se vrlo brzo na mestu intervencije stvara krastica koja otpada za 5-7 dana i na tom mestu ostaje nešto svetlija prebojenost kože što se izjednačava za mesec do dva sa bojom okolne kože.

U zavisnoti od veličine i dubine promene, kod manjih i površinskih promena ožiljak ne postoji, a kod većih i dubljih može zaostati samo nešto drugačija boja kože u odnosu na okolinu mada se u većini slučajeva i to gubi nakon par meseci.

Radiotalasi deluju na fibroblaste i kolagena vlakna, povećava se produkcija elastina i kolagena, kontrahuju se kolagena vlakna, poboljšava mikrocirkulacija, tako da koža postaje zategnutija, dobija svežiji i podmlađen izgled, fine i plitke bore se gube, a one dublje znatno redukuju.

Nema propratnih efekata.

Postoji više tipova radiotalasnih uređaja koji se koriste kako u hirurgiji, tako i u kozmetologiji i estetici.

Radiotalasi nemaju nikakve veze sa radijacijom i zračenjem.

Odmah nakon uklanjanja mladeža koža će biti ravna, ružičasta i potpuno zdravog izgleda. U narednom periodu će se stvoriti krasta koja će otpasti u roku od pet do deset dana.

Ne postoje rizici vezani za sam zahvat, ali postoje kontraindikacije za primenu radiotalasa, a one se mogu manifestovati u slučaju trudnoće ili kod osoba koje imaju ugrađen pejsmejker.

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

    Vratite se na početnu stranu >
    Go to Top