Šta je Alma Prime X?

Alma Prime X je najsavremenija medicinska platforma za podsticanje neokolageneze i zatezanje kože, smanjenje lokalizovanih masnih naslaga, preoblikovanje tela i redukciju celulita i strija, odobrena od strane Američke agencije za hranu i lekove – FDA.

Procedure za reoblikovanje i smanjenje celulita dominiraju tržištem i dele se na:

 • Korišćenje krema i preparata
 • Injekcione procedure
 • Energy base device
Alma Prime X - 1
Alma Prime X - 2
Alma Prime X - 3

Alma Prime X je uređaj poslednje generacije koji koristi dve komplementarne tehnologije (ultrazvučnu – US i radiofrekventnu – RF), koje u kombinaciiji postižu veoma moćne i efikasne rezultate i to za samo mesec dana. Želite da preoblikujete Vaše telo, smanjite obim struka ili butina, eliminišete celulit, smanjite vidljivost strija, zategnete opuštenu kožu i postignete zdrav i negovan izled kože? Ako je odgovor pozitivan, Alma Prime X je idealan tretman za Vas.

Čuveni svetski proizvođač Alma Lasers nas još jednom oduševljava najmodernijom tehnologijom koja je veoma efikasna i koja omogućava da dođemo do željenog izgleda za samo mesec dana. Alma Prime X predstavlja idealan tretman za brze i fantastične rezultate koji traju.

Po čemu se izdvaja Alma Prime X?

Alma Prime X kombinuje dve tehnologije (ultrazvučnu i radiotalasnu). Alma je u ovoj moćnoj platformi već postojeće US i RF metode unapredila da budu maksimalno efikasne i komforne.

Ultrazvuk na Alma Prime X (US) ima posebnu specifičnost, takozvani vođeni ultrazvučni talas. Naime, Alma je našla način da napravi idealnu kombinaciju toplog (longitudinalnog) US talasa, u kom čestice osciliraju paralelno u odnosu na talas i hladnog (transverzalnog) talasa u kom čestice osciliraju perpendikularno u odnosu na talas.

Korišćenjem ovog vođenog talasa imamo maksimalnu efikasnost toplog talasa (veliki broj kavitacija) i prijatnost i selektivnost hladnog talasa (targetira masnu ćeliju i dovodi do pucanja njene membrane).

Ultrawave sonda (RF) poseduje i vakuum koji ima funkciju da obezbedi što bolji kontakt sonde i kože i na taj način omogući maksimalnu efikasnost. Specifičnost RF-a koju koristi Alma Prime X je unipolarna tehnologija (funkcioniše bez neutralne ploče), visoka frekvencija od 40,68 MHZ (ostali aparati funkcionišu na daleko manjim frekvencijama) i dijalektrično zagrevanje. Unipolarna tehnologija omogućava zagrevanje na tri nivoa: epiderm, derm i hipoderm.

Dijalektrično zagrevanje nastaje rotacijom molekula vode, koja dovodi do trenja i na taj način do povećanja toplote.

Alma Prime X poseduje tri aplikatora: Ultrawave (ultrazvuk – US) , Unibody (radiofekventa tehnologija – RF), Xcentuate (radiofrekventna tehnologija – RF).

Ultrawave sonda: Kombinuje ultrazvučnu tehologiju, koja zagreva telo i uništava ćelije masti. Vakuum omogućava konstantan dodir sa kožom, što omogućava ubrzano i efikasno oblikovanje i konturisanje tela.

Unibody: Radi se o visokoj radiotalasnoj frekvenciji od 40,68 MHZ koja stimuliše proizvodnju novog kolagena, dovodi do zatezanje kože i oblikovanje tela. Sonda poseduje rotirajuću glavu koja masira dok RF deluje na koži.

Xcentuate: Obezbedjuje površinsko i volumetrijsko zagrevanje tkiva u svrhu podizanja temperature tkiva. Efekti su konturisanje tela i zatezanje kože. Namenjen je za veće površine.

Namena i indikacije Alma Prime X:

Alma Prime X je namenjena za rad u medicinskim ustanovama, poliklinici ili ordinaciji. Osoba koja izvodi proceduru mora biti zdravstveni radnik i proći posebnu obuku za rad na aparatu.

Koristi se za:

Regije koje možemo tretirati?

Aplikatori Alma Prime X-a se mogu koristiti na sledećim površinama:

 • Stomak
 • Spoljašnje/prednje butine
 • Unutrašnje butine
 • Struk
 • Bokovi
 • Gluteusi
 • Nadlaktice
 • Listovi
 • Oko kolena
 • Podbradak
 • Konturisanje vilice

Režim tretmana:

Za postizanje maksimalnih rezultata preporučeni broj tretmana je 4 do 6. U zavisnosti od problematike koju rešavamo, opšteg zdravstvenog stanja pacijenta, kvaliteta kože i regije koju tretiramo, vremenski interval izmedju tretmana je 7 do 14 dana.

Između tretmana se preporučuje uraditi 2 do 3 limfne drenaže kako bi pospešili sagorevanje masti i potrošili oslobođenu energiju. Limfnu drenažu radimo na najmodernijem aparatu Ballancer, koji ima 10 različitih programa (za drenažu, za celulit, za sportiste, za mršavljenje, za oblikovanje tela itd.). Takođe postoji mogućnost kombinovanja programa.

Detaljnije o tretmanu, aparatu i cenama možete pročitati ovde.

Alma Prime X - 4

Kako izgleda tretman?

Tokom prve posete Solar Medical Centru, obavlja se pregled, na kom se uzima detaljna anamneza. Pacijent popunjava upitnik o zdravstvenom stanju, medicinskoj istoriji i terapijama. Nakon toga se obavlja razgovor sa pacijentom o režimu tretmana i uzima se obim regije koja će se tretirati.

U slučaju da radimo seriju tretmana, napominjemo da svi naši paketi Alma Prime X podrazumevaju pregled, merenje na našem Body Galaxy analizatoru, najdetaljnijem analizatoru strukture tela na svetu – za detaljniju informaciju o merenju i o tome koje sve parametre obuhvata možete pročitati na sledećem linku – plan ishrane koji pravi naša doktorka dijetoterapeut sa više do 20 godina iskustva (za detaljniju informaciju o ishrani možete da kliknete na sledeći link), predlog suplementacije (u slučaju da je potrebna) i fizičke aktivnosti.

Takođe je moguće uraditi test na intoleranciju (detaljnije možete pročitati na našem sajtu – i na osnovu testa izraditi individualni jelovnik. Napomena: Ova usluga se plaća dodatno.)

Nakon pregleda i detaljne anamneze počinjemo sa radom . Tehničar koji izvodi tretman prvo uzima obim regije koja će biti tretirana i upisuje je u karton pacijenta, kako bi kasnije mogli da uporedimo rezultate. Nakon toga, čisti kožu alkoholom od nečistoća i potom nanosi ulje na kožu kako bi postigli bolji efekat prijanjanja aplikatora na kožu.

Prilikom tretmana osetićete zagrevanje kože i moguće je osetiti i blago peckanje i neprijatan zvuk (prilikom korišćenja ultrazvučne sonde). Za svakog pacijenta pravimo poseban protokol i podešavanje parametara, kako bi postigli maksimalan rezultat.

Ne koristi se anestetik prilikom izvođenja tretmana.

Preporuke nakon Alma Prime X tretmana:

 • Prvih 24 do 48 h potrebno je unositi veću količinu vode. Preporuka je da unos vode bude 8 do 10 čaša.
 • Od velikog značaja je povećati fizičku aktivnost kako bi rezultati tretmana bili efikasni. Prvih 24 do 48 h  imperativno je bavljenje sportom (može da dođe u obzir i brza šetnja), kako bi pospešili sagorevanje oslobođene energije i postigli željene rezultate.
 • Takođe je od velikog značaja korigovati ishranu i unos namirnica, po preporuci i uputstvu lekara, kako bi postigli efikasne rezultate i ostvarili željeni izgled.
 • Preporučuju se 2 do 3 limfne drenaže između tretmana. Solar Medical Center poseduje najkvalitetniji i najmoderniji aparat za limfnu drenažu.
 • U slučaju suve kože možete koristiti hidratantnu kremu.
 • U slučaju modrica možete koristiti kremu sa Arnikom.

Odmah nakon tretmana možete se vratiti Vašim normalnim aktivnostima.

Imate pitanja za nas?

+381 65 29 67 537
Alma Prime X - 5

Vaše poverenje je naš uspeh!

Hvala vam na lepim rečima. <3

Koliko traju efekti tretmana?

Efekti nakon ultrazvučnog tretmana (topljenje masnih naslaga) i oblikovanje tela, zavise od daljih navika. Moguće je da se više nikada ne vrate, ali ukoliko se osoba ponovo vrati starim navikama, lošoj ishrani, slaboj fizičkoj aktivnosti i dođe do gojenja, masne naslage će ponovo postati vidljive.

Što se tiče zatezanja kože, rezultati tretmana RF-om traju koliko i novi kolagen, u proseku rezultati su vidljivi do dve godine, zavisi od kvaliteta kože.

Da li je potrebno i na koliko raditi tretman održavanja?

Što se tiče ultrazvuka (US), tretman je potrebno ponoviti u slučaju nastajanja novih masnih naslaga. Kada su radiotalasi u pitanju (RF), poželjno je uraditi barem neki tretman održavanja godišnje, za maskimalne rezultate se preporučuje jedna serija godišnje od 4 tretmana.

Prednost Alma Prime X u odnosu na druge anticelulit tretmane:

U odnosu na druge anticelulit tretmane, prednost Alma Prime X-a je što ne izvlači celulit na površinu, već ga razbija i razgrađuje.

Na mestu gde imamo celulit, koža bude istanjena što čini celulit još vidljivijim. Alma Prime X sa jedne strane uništava i razgrađuje celulit, a sa druge strane putem radiotalasne tehnologije radi na pospešivanju kvaliteta kože, proizvodnji kolagena, što će učiniti kožu zategnutijom, čvršćom i zdravijom, a samim tim celulit postaje manje vidljiv.

Pre i posle Alma Prime X tretmana:

Kontraindikacije:

Prilikom prve posete uzima se detaljna anamneza, pogotovo za sledeća stanja, koja mogu biti kontraindikovana za korišćenje Alma Prime X-a:

 • Kila pupčanog – trbušnog zida
 • Aktivna infektivna bolest
 • Nekontrolisani dijabetes
 • Pejsmejkeri
 • Plastične medicinske komponente
 • Akutni tromboflebitis
 • Nekontrolisano krvarenje ili korišćenje lekova za razređivanje krvi
 • Istorija kancera na mestu tretmana (regiji), manje od 5 godina
 • Trudnoća ili IVF postupak
 • Akutna tuberkuloza
 • Psorijaza na mestu tretmana
 • Poremećaj centralnog nervnog sistema (smanjen osećaj)

Neželjene reakcije:

Prilikom tretmana ili posle istog moguće je osetiti neželjene reakcije, kao što su:

 • Osećaj vreline ili bol neposredno nakon tretmana
 • Eritem (na tretiranom mestu se očekuje crvenilo koje bi trebalo da nestane u roku od 24h)
 • Opekotine (epidermalno pregorevanje kože može dovesti do površinskih opekotina)
 • Modrice
 • Suva koža može se javiti i 12 sati nakon tretmana i u većini slučajeva nestaje u roku od 48h. U tom slučaju se preporučuje masaža tretiranog područja hidratantnom kremom
 • Nakon tretmana se može javiti nelagodnost u područiju stomaka ili hiperestezija oko pupka, a obično nestaje u roku od jedne sedmice nakon tretmana

Cene:

Cene su izražene po regiji, koja može biti mala ili velika. Imamo u ponudi individualne tretmane, kao i pakete koji podrazumevaju popust. Na 4 ili više tretmana dobija se popust od 20%, dok na 6 tretmana sa obe sonde, dobija se čak do 40% popusta. Paket se naplaćuje u celini prilikom prvog dolaska. U slučaju odustajanja od tretmana, Poliklinika ne vrši povraćaj novca.

Šta podrazmeva mala regija, a šta velika?

 • Mala regija podrazmeva 300 cm³ ( pola lista papira, A4 formata)
 • Velika regija podrazumeva 600 cm³ ( list papira, A4 formata)
Zakažite termin

Cenovnik

ALMA PRIME X (Individualni tretmani) Cena
1 sonda (ultrazvuk ili radiotalasi), mala regija do 300 cm3 9.000
1 sonda (ultrazvuk ili radiotalasi), velika regija do 600 cm3 15.000
2 sonde (ultrazvuk i radiotalasi), mala regija, do 300 cm3 18.000
2 sonde (ultrazvuk i radiotalasi), velika regija, do 600 cm3 30.000
Podbradak (zatezanje) 5.900
Podbradak i donji deo lica (zatezanje) 8.300
Zatezanje butina obe noge (jedna strana) 15.000
Zatezanje butina obe noge (obe strane) 27.000
Topljenje masnih naslaga i zatezanje butina (obe noge – jedna strana) 30.000
Topljenje masnih naslaga i zatezanje butina (obe noge – obe strane) 39.000
ALMA PRIME X (paketi) Cena Akcijska cena
4 tretmana: Zatezanje stomaka, mala regija (300cm2) 28.800 24.500
6 tretmana: Zatezanje stomaka, mala regija (300cm2) 43.200 36.700
4 tretmana: Zatezanje stomaka, velika regija (600cm2) 48.000 33.500
6 tretmana: Zatezanje stomaka, velika regija (600cm2) 72.000 50.400
4 tretmana: Zatezanje stomaka i topljenje masnih naslaga, mala regija (300cm2) 57.600 49.000
6 tretmana: Zatezanje stomaka i topljenje masnih naslaga, mala regija (300cm2) 64.800 55.000
Zatezanje stomaka i topljenje masnih naslaga, velika regija (600 cm2) 96.000 67.000
Zatezanje stomaka i topljenje masnih naslaga, velika regija (600 cm2) 108.000 75.600
4 tretmana: podbradak ( zatezanje) 19.000 16.000
6 tretmana: podbradak ( zatezanje) 28.500 24.000
4 tretmana: podbradak i donji deo lica ( zatezanje) 26.500 22.500
6 tretmana: podbradak i donji deo lica ( zatezanje) 39.800 33.800
4 tretmana: Zatezanje butina obe noge (jedna strana) 48.000 40.000
6 tretmana: Zatezanje butina obe noge (jedna strana) 72.000 61.000
4 tretmana: Zatezanje butina obe noge (obe strane) 86.400 60.500
6 tretmana: Zatezanje butina obe noge (obe strane) 129.600 90.800
4 tretmana: Topljenje masnih naslaga i zatezanje butina (obe noge – jedna strana) 96.000 76.800
6 tretmana: Topljenje masnih naslaga i zatezanje butina (obe noge – jedna strana) 108.000 86.500
4 tretmana: Topljenje masnih naslaga i zatezanje butina (obe noge – obe strane) 124.800 85.000
6 tretmana: Topljenje masnih naslaga i zatezanje butina (obe noge – obe strane) 140.400 91.500
4 tretmana: Zatezanje nadlaktica ili kolena, mala regija ( 300cm2) 28.800 23.000
6 tretmana: Zatezanje nadlaktica ili kolena, mala regija ( 300cm2) 43.200 34.500
4 tretmana: Zatezanje nadlaktica ili kolena, velika regija (600cm2) 48.000 33.600
6 tretmana: Zatezanje nadlaktica ili kolena, velika regija (600cm2) 72.000 50.400

Svi naši paketi obuhvataju GRATIS lekarski pregled, merenje na Body Galaxy analizatoru strukture tela, plan ishrane, preporuku suplementacije i fizičke aktivnosti.
Za paket od 4 tretmana dobijate popust od 20% i za paket od 6 tretmana sa dve sonde popust od 40%.
* Ukoliko se rade dve regije u istom tretmanu ili iste nedelje, u tom slučaju se druga velika regija naplaćuje po ceni male regije

ALMA PRIME X (SUPER paketi) Cena
4 tretmana Alma Prime X (ultrazvuk i radiotalasi), velika regija do 600 cm3+ 10 limfnih drenaža 120.000
6 tretmana Alma Prime X (ultrazvuk i radiotalasi), velika regija do 600 cm3 + 12 limfnih drenaža 132.000
Paketi ALMA PRIME X (GRATIS lekarski pregled, merenje na Body Galaxy analizatoru, plan ishrane) + limfna drenaza na Ballancer Prime aparatu

Načini plaćanja

 • gotovinom
 • čekovima (do 3 mesečne rate za iznos preko 10.000 din)
 • karticom (do 4 rate karticama Banka Intesa ili do 3 rate ukoliko imate kreditnu karticu druge banke za iznos preko 10.000 din)
 • na tekući račun poliklinike 160-529456-83 (Banca Intesa)

Imate li pitanje za nas?

Naši doktori i medicinski tehničari su tu za vas.

+381 11 63 03 333
+381 65 29 67 537
info@
Zakažite pregled

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

  Vratite se na početnu stranu >