fbpx

Body Galaxy analizator tela

Zakažite Vaš termin

Body Galaxy analizator tela

Ova jedinstvena vaga se smatra najpreciznijim i najdetaljnijim  analizatorom strukture i sastava tela na svetu.

Solar Medical Center ovu vagu ima prvi u Evropi i zbog toga smo veoma ponosni.

Razlikuje se od vaga, koje smo imali kod nas, u savremenijim nutricionističkim centrima, po tome da ne samo da procenjuje trenutni sastav tela po segmentima, BMI, mišiće, minerale i masnoće, bazalni metabolizam i telesnu vodu već daje predviđanje kako će se povećavati telesna masnoća i usporavati metabolizam  u narednih 20 godina ukoliko se ne promeni trenutna struktura.

Ovaj moćni aparat daje podatak i ocenjuje kolika je biološka starost u skladu sa podacima koje odredi.

Takođe u izveštaju postoji i podatak koliko je dnevna energetska potrošnja. Prema ovome se najpreciznije može proračunati koliko kalorija bi idealno trebalo da sadrži dijetetski režim u skladu sa onim što želimo postići.

Merenje telesne visine na Body Galaxy najrealnije je ultrazvučnom procenom. Deo aparata koji se meri telesnu visinu procenjuje i da li je ispravan stav osobe za precizno merenje.

Broj kilograma masnog tkiva koje se nalazi u stomaku, oko organa, do sada, se određivao samo kao index visceralne gojaznosti. Body Galaxy procenjuje nivo, površinu i broj kilograma zajedno sa obimom struka. Dobijamo podatak i o broju kilograma masnog tkiva u potkožnom sloju.

Ovo je najvažniji podatak putem koga veoma tačno određujemo stepen rizika od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa jer masno tkivo u stomaku predstavlja organ koji je veoma metabolički uticajan i može ugroziti zdravlje pa i život osobe. Smanjivanjem visceralne masnoće smanjuje se rizik od bolesti.

Ovo masno tkivo je veoma teško smaniti jer je otporno na amaterske dijete,restrikcije pa čak i na pojačanu fizičku aktivnost. Reaguje tek ,ukoliko se osoba pridržava stručno propisane ishrane bazirane na hormonskim oscilacijama tokom dana. Svakako da je i primena suplementacije i pravilne fizičke aktivnosti prateći program ishrane Solar 511.

Koji tip telesne građe i koji je tip gojaznosti su još jedna prednost u odnosu na slične vage kod nas.

Ovaj aparat ima i elektrode za nožne članke koje omogućavaju da osobe sa grubom kožom na stopalima, gljivičnim oboljenjima i dr, imaju sigurno, tačan rezultat. Ovo je izuzetna higijenska pogodnost koju do sada nismo imali u našoj zemlji.

Do detalja se procenjuje kolika je količina tečnosti u ćelijama i vanćelijskim prostorima od strane ovog neverovatnog aparata sada i po partijama tela a ne samo kao ukupna. Ovo će nam poslužiti da tačno dijagnostikujemo stanje cirkulacije po segmentima tela.

Body Galaxy vaga jedina u Evropi biće vaš jedini način kako da dobijete preciznu sliku telesne strukture, cirkulacije i metabolizma u ovom trenutku. Ovaj superiorni aparat pratiće promene telesnog sastava i efekte dijetetskog programa Solar 511 na svakoj kontroli putem grafičke obrade dinamike rezultata.

Body Galaxy najsavremeniji i najsuperiorniji analizator telesne strukture na svetu i u Solar Medical Centru se nalazi prvi u Evropi.

Najprecizniji podaci trenutnog sastava tela po segmentima.

Visina se meri ultrazvučnim aparatom koji koriguje položaj tela prilikom merenja.

Izračunava broj Body Mass Index ( BMI ), procenat i  kilograme  masnog tkiva, stepen uhranjenosti kao i tip građe tela.

Analizira pojasnu gojaznost i za razliku od ostalih analizatora dobijamo podatak o unutrašnjoj površini zahvaćenoj masnim tkivom kao i predviđanje porasta masnoće oko organa u narednih 20 godina. Unutrašnja gojaznost se prikazuje u tačnom broju kilograma. Dobijamo podatak koliko se masnog tkiva nalazi u potkožnom sloju.

Izračunava kilograme mišićne mase, proteina i minerala.

Body Galaxy procenjuje stanje cirkulacije putem odnosa telesnih tečnosti u i van ćelija u trupu i svakom ekstremitetu posebno.

Ovaj moćni aparat izračunava metabolizam u mirovanju tkz. Bazalni metabolizam i sagorevanje energije na dnevnom nivou putem koga se izračunava koliko je potrebno uneti kalorija da bi došlo do mršavljenja.

Body Galaxy proceniće i vašu biološku starost kao i sledstveno usporenje metabolizma za 20 godina.

Fazni ugao je dragocen podatak, koji putem procene stabinosti ćelijskih membrana, procenjuje zdravstveni rizik od ozbiljnih obolenja i služi kao rani znak neophodne preventive.

Izveštaj  sa Body Galaxy vage i interpretaciju rezultata dobijaju svi pacijenti.

Merenje traje jedan minut, princip je bezbolan i bez neželjenih dejstava. Na ovoj vagi se ne mere trudnice i osobe sa Pace makerom. Poželjno je ne jesti prethodna 2 do 3 sata i skinuti sav nakit.

NAŠE USLUGE

KONTAKTIRAJTE NAS

  • +381 11 6303 333

  • +381 65 2967 537

  • info@solarmedical.rs tsljukic@solarmedical.rs

  • Jurija Gagarina 20LJ, A Blok,
    11070 Novi Beograd

Pon – pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.