fbpx

Body Galaxy analizator tela

Zakažite Vaš termin

Body Galaxy analizator tela – Najprecizniji i najdetaljniji analizator strukture i sastava tela na svetu!

Solar Medical Center ovu vagu ima prvi u Evropi i zbog toga smo veoma ponosni.

Razlikuje se od svih drugih analizatora koji postoje u drugim centrima.

Body Galaxy Vaga procenjuje trenutni sastav tela po segmentima:

 • BMI

 • Minerale i masnoće

 • Bazalni metabolizam

 • Količinu telesne vode

 • Predviđanje povećavanja telesne masnoće

 • Predviđanje usporenja metabolizma u narednih 20 godina

 • Predviđanje biološke starosti

 • Dnevna energetska potrošnja

 • Merenje telesne visine

 • Broj kilograma masnog tkiva

 • Određivanje tipa telesne građe

 • Stepen uhranjenosti

 • Pojasna gojaznost

 • Fazni ugao

View this post on Instagram

A post shared by Solar Medical Center (@solarmedicalcenter) on

Ovaj moćni aparat daje podatak i ocenjuje kolika je biološka starost u skladu sa podacima koje odredi.

Merenje na Body Galaxy Analizatoru i tumačenje

3200rsd

Kompletan nutricionisticki pregled zdravih

6800rsd

Kompletan nutricionistički pregled osoba sa metaboličkim poremećajima

8000rsd
Pogledajte akcije i pakete

Dnevna energetska potrošnja tela

Takođe, u izveštaju postoji i podatak kolika je dnevna energetska potrošnja. Prema ovome se najpreciznije može proračunati koliko kalorija bi idealno trebalo da sadrži dijetetski režim u skladu sa onim što želimo postići.

Merenje telesne visine

Merenje telesne visine na Body Galaxy najrealnije je ultrazvučnom procenom. Deo aparata koji meri telesnu visinu procenjuje da li je ispravan stav osobe za precizno merenje.

Broj kilograma masnog tkiva

Broj kilograma masnog tkiva koje se nalazi u stomaku i oko organa do sada se određivao samo kao indeks visceralne gojaznosti. Body Galaxy procenjuje nivo, površinu i broj kilograma zajedno sa obimom struka. Dobijamo podatak i o broju kilograma masnog tkiva u potkožnom sloju.

Ovo je najvažniji podatak putem koga veoma tačno određujemo stepen rizika od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa jer masno tkivo u stomaku predstavlja organ koji je veoma metabolički uticajan i može ugroziti zdravlje, pa i život osobe. Smanjivanjem visceralne masnoće smanjuje se rizik od bolesti.

Ovo masno tkivo je veoma teško smanjiti jer je otporno na amaterske dijete, restrikcije, pa čak i na pojačanu fizičku aktivnost. Reaguje tek ukoliko se osoba pridržava stručno propisane ishrane bazirane na hormonskim oscilacijama tokom dana. Svakako da je i primena suplementacije i pravilne fizičke aktivnosti preporučljiva prateći program ishrane Solar 511.

Određivanje tipa telesne građe

Određivanje tipa telesne građe i tipa gojaznosti su još jedna prednost u odnosu na slične vage kod nas.

Ovaj aparat ima i elektrode za nožne članke koje omogućavaju da osobe sa grubom kožom na stopalima, gljivičnim oboljenjima i dr, imaju sigurno tačan rezultat. Ovo je izuzetna higijenska pogodnost koju do sada nismo imali u našoj zemlji.

Količina tečnosti u telu

Do detalja se procenjuje kolika je količina tečnosti u ćelijama i vanćelijskim prostorima od strane ovog neverovatnog aparata, sada i po partijama tela, a ne samo kao ukupna. Ovo će nam poslužiti da tačno dijagnostikujemo stanje cirkulacije po segmentima tela.

Body Galaxy vaga jedina u Evropi biće vaš jedini način kako da dobijete preciznu sliku telesne strukture, cirkulacije i metabolizma u ovom trenutku. Ovaj superiorni aparat pratiće promene telesnog sastava i efekte dijetetskog programa Solar 511 na svakoj kontroli putem grafičke obrade dinamike rezultata.

Body Galaxy je najsavremeniji i najsuperiorniji analizator telesne strukture na svetu i u Solar Medical Centru se nalazi prvi primerak u Evropi.

Najprecizniji podaci trenutnog sastava tela po segmentima.

Merenje visine

Visina se meri ultrazvučnim aparatom koji koriguje položaj tela prilikom merenja.

Body Mass Index (BMI)

Izračunava broj Body Mass Index (BMI), procenat i kilograme masnog tkiva, stepen uhranjenosti, kao i tip građe tela.

Pogledajte akcije i pakete

Pojasna gojaznost

Analizira pojasnu gojaznost i za razliku od ostalih analizatora dobijamo podatak o unutrašnjoj površini zahvaćenoj masnim tkivom kao i predviđanje porasta masnoće oko organa u narednih 20 godina. Unutrašnja gojaznost se prikazuje u tačnom broju kilograma. Dobijamo podatak koliko se masnog tkiva nalazi u potkožnom sloju.

Izračunava kilograme mišićne mase, proteina i minerala.

Body Galaxy procenjuje stanje cirkulacije putem odnosa telesnih tečnosti u i van ćelija u trupu i svakom ekstremitetu posebno.

Bazalni metabolizam

Ovaj moćni aparat izračunava metabolizam u mirovanju tzv. Bazalni metabolizam i sagorevanje energije na dnevnom nivou putem koga se izračunava koliko je potrebno uneti kalorija da bi došlo do mršavljenja.

Fazni ugao

Fazni ugao je dragocen podatak, koji putem procene stabilnosti ćelijskih membrana, procenjuje zdravstveni rizik od ozbiljnih oboljenja i služi kao rani znak neophodne preventive.

Izveštaj sa Body Galaxy vage i interpretaciju rezultata dobijaju svi pacijenti.

Merenje traje jedan minut, princip je bezbolan i bez neželjenih dejstava. Na ovoj vagi se ne mere trudnice i osobe sa pejsmejkerom.

Poželjno je ne jesti prethodna 2 do 3 sata i skinuti sav nakit.

Zakažite pregled

Saznali ste sve o vašem telu?

Unapredite svoje zdravlje uz pomoć Solar 511 sistema ishrane!

Saznajte više o Solar 511 sistemu!

NAŠE USLUGE

KONTAKTIRAJTE NAS

 • +381 11 6303 333

 • +381 65 2967 537

 • info@solarmedical.rs tsljukic@solarmedical.rs

 • Jurija Gagarina 20LJ, A Blok,
  11070 Novi Beograd

Pon – Pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

ZAPOSLENJE

Ukoliko želite da radite kod nas na radnom mestu doktor specijalista, specijalista prodaje ili medicinska sestra/tehničar, pošaljite nam Vaš CV.

Kontaktirajte nas

ČESTA PITANJA O ISHRANI:

Privremeni dijetetski režim ima isti takav i rezultat. Prekidom strogih pravila u ishrani i ponovnom vraćanju starih navika, kilogrami i zdravstveni status pacijenta se vraćaju na početnu tačku.

Najbolja ishrana za mršavljenje je ona prilikom koje se ne stvaraju rezerve masti, a postojeće masno tkivo koje je u višku se koristi za proizvodnju energije. U toku načina ishrane kada se telu omogućava da od svih namirnica koje se nalaze na dnevnom meniju upotrebi i iskoristi svaki nutritivni element za unapređenje i održavanje zdravlja i uz adekvatnu fizičku aktivnost doći će do potrebe proizvodnje energije iz nagomilanog tj. bespotrebnog masnog tkiva.

Najbolja ishrana je prilagođena hormonskim oscilacijama tj. cirkardijalnom ritmu sa optimalnom količinom proteina, ugljenih hidrata, mlečnim proizvodima sa nižim procentom ugljenih hidrata, voća i povrća svežeg ili pripremnjenog na ili uz zdrave masnoće. Naglašavam da se količina voća tokom jednog dana mora ograničiti mnogo strožije nego što je to slučaj sa povrćem.

Za zdravo mršavljenje 10 kg biće vam potrebno 2,5 do 3 meseca. Telo se tokom fiziološkog gubitka 3-4 kg mesečno sasvim adaptira, održava i ne osećaju se posledice u smislu gubitka energije, glavobolje, anemije, gubitka kose, pucanja noktiju, slabljenja vida. Koža ne visi i tonus je očuvan.

Ishrana mora sadržati kvalitetne namirnice bogate proteinima, vitaminima, mineralima sa puno vlakana. Ovakva vrsta ishrane obezbeđuje pravilan balans probiotiskih kultura koje održavaju pravilnu resorpciju hranljivih materija, dobro zdravlje i od kojih zavisi proces mršavljenja.

Fizička aktivnost je ključna za intenzitet procesa smanjenja masnog tkiva i ona bi trebalo da postane sastavni deo svakodnevnice. Brzi hod 20 – 30 minuta uz malo truda može lako da se organizuje, bez obzira koliko je dnevni raspored obaveza veliki. Preporučuju se i aktivnosti poput joga meditacije 15 minuta dnevno. Idealno vreme za ovu aktivnost je popodne i predveče kada je želja za hranom najveća.

Doručak je važan obrok i u sklopu doručka možete kombinovati sve tri kategoruje namirnica. Kombinacija ugljenih hidrata, belančevina i masnoća se lepo prihvataju od strane digestivnog trakta i metabolišu se u potpunosti, pa na taj način omogućavaju sintezu važnih metaboličkih elemenata. Proizvodnja hormona, dobrog holesterola, depoa gvožđa i tkiva uopšte kao i održavanja energije potrebne tokom dana, uvek su u direktnoj vezi sa tipom namirnica koje unesete ujutro.

Zdrav doručak zbog koga ćete mršaviti je onaj koji sadrži dosta proteina kao što je jaje, nešto zdravih masnoća kao maslinovo ulje, avokado, puter, integralne žitarice kao što je ovas ili heljda. Uz dodatak mlečnih proizvoda kao kefir, kiselo mleko ili sir od surutke dobijate kombinaciju koja će ne samo da vam dopinese procesu mršavljenja već i nivo energije i hranljivih materija koje su neophodne za održavanje zdravlja i energije.

Pravilna ishrana podrazumeva pravilno izbalansirani obrok sačinjen od kvalitetnih namirnica odgovarajuće nutritivne gustine i sastava. Obroci bi trebalo da se konzumiraju u pravilnim intervalima.

Pravilna ishrana ima namenu održavanja i unapređenja zdravlja kao i uključivanje redovne fizičke aktivnosti u svakodnevni ritam. Pravilna ishrana i vežbanje je sastavni, bazični deo programa Dr Solar 511. Fizička aktivnost mora biti osmišljena od strane trenera ili lekara i ne sme nepovoljno uticati na procese metabolisanja nutrijenata koji sačinjavaju obroke.

Pravilna ishrana podrazumeva pravilno izbalansirani obrok sačinjen od kvalitetnih namirnica odgovarajuće nutritivne gustine i sastava. Pravilna ishrana, koncepcija i raspored obroka bi optimalno morao pratiti kretanje i oscilovanje hormonskih i metaboličkih procesa da bi se smanjio proces akumulacije masnog tkiva. Ovim se načinom ishrane smanjuje i preventira veliki broj tegoba i metaboličkih poremećaja povezanih sa nepravilnom ili preteranom količinom namirnica. Program Dr Solar 511 harmonizuje ishranu u skladu sa hormonskim ritmovima i pruža najbolji wellness.

Nakon velikog broja pretrpljenih izmena piramida ishrane ostaje i danas najpoznatiji grafički prikaz odnosa 5 grupa namirnica baziranih na dnevnom unosu. Predstavlja uputstvo za dnevni zdravi izbor količine i vrsta namirnica.

Program Dr Solar 511 life style poštuje princip balansirane ishrane u pravo vreme. Zadovoljiti ovaj princip je od najveće važnosti, jer je metabolizmu potrebno obezbediti namirnice koje su mu u određenim periodima dana neophodne za pravilno funkcionisanje. Prilagoditi navike u ishrani prirodnom balansu organa za varenje hrane obezbeđuje ne samo nepotrebno pretvaranje hrane u masnoću, već i ublažavanje ili eliminisanje velikog broja tegoba i bolesti.

Pravilna ishrana bogata kvalitetnim nutrijentima i vlaknima obezbediće idealni balans mikrobiote, tj. crevne flore koja u odnosu 9 : 1 održava povoljne uslove za funcionisanje odbrambene uloge limfnih ćelija zaduženih za stabilan i efikasan imunitet. Optimizovana ishrana koja posebno odgovara stimulaciji imuniteta, kao i primena kvalitetnih dodataka sastavni je deo Dr Solar 511 sistema.

Velika je greška generalizovati pojam ishrana za mršavljenje. Ne radi se samo o izboru namirnica, kalorijskoj vrednosti ili količini.

Potrebno je individualizovati predlog jelovnika u skladu sa zdravstvenim statusom i navikama i načinu života pojedinca. Dnevni unos uz pravilno kombinovanje je neophodno organizovati u određeno vreme i u optimalnim razmacima. Smanjiti na minimum ometanje asimilacije, makroo i mikronutijenata ili prilikom termičke pripreme hrane. Izbor namirnica je važan ne samo po svom sastavu, već i po poreklu. Ove instrukcije se nalaze u programu ishrane Dr Solar 511.

Najnovija istraživanja iz oblasti nutricionizma i efikasnog regulisanja telesne mase i zdravlja, ukazuju da osobe koje beleže šta i koliko pojedu i popiju tokom dana imaju ne samo bolji uvid, nego i bolje rezultate programa ishrane i brže postizanje željenog rezultata.

Uključite u program fizičke aktivnosti samo 10 minuta brzog hoda sa kratkim periodičnim ubrzanjima u pravilnim intervalima. Podizanje pulsa u pravilnim razmacima u situaciji niskog nivoa šećera u krvi dokazano stimuliše energetsku produkciju od strane masnog tkiva.

Ova ukusna namirnica se veoma teško vari i u velikom procentu izaziva tegobe manifestovane mukom, nadimanjem, težinom u stomaku.

Orašaste plodove jedite u sirovom stanju jer je tada najbolje očuvana količina minerala, vitamina i antioksidanata. No, ukoliko ih potopimo u vodu minimum 7 sati nabubreće vlakna koja su savršena osnova za dobru probavu i razvoj mikrobiote, kao i dobre eliminacije viška šećera i masnoće. Ovim se postupkom blokira fitinska kiselina koja može umanjiti mogućnost resorpcije korisnih oligoelemenata kao što su selen, cink, magnezijum, gvožđe i dr.

Paradajz je najzdraviji u obliku pelata ili kuvanog paradajza. Količina termostabilnog likopena koji je snažan antioksidans u zaštiti krvnih sudova oka i prostate je u tom obliku najveća. Uvek je bolje svež paradajz oljuštiti i izvaditi koštice.

Voće se ne jede umesto doručka, umesto i nakon ručka ili večere, niti se kombinuje – jesti uvek jednu vrstu voća. Izuzetak je šumsko ili bobičasto voće koje se može, međusobno kombinovati.

Idealno vreme je tri sata nakon doručka ili dva, tri sata posle ručka.

Smanjite količinu i raznovrsnost mlečnih proizvoda. Pokušajte da napravite pauze od upotrebe mlečnih proizvoda što duže. Ograničite se na kiselo mleko, kefir i sir od surutke, u narodu poznat kao Urda ili Vurda, a internacionalno kao Ricotta.

Ako ogladnite posle 21h slobodno možete jesti belo meso ili sir od surutke, belance sa zelenolisnim salatama, tikvicom ili krastavac, krastavčiće u ovo vreme, ali u maloj količini, tek da možete lepo da zaspite.

Amarant i kinoa se spremaju tako što se stave u hladnu vodu u odnosu 1:3 dok voda proključa, smanjiti temperaturu ringle na mlako i ostaviti 20 minuta. Nakon što se sadržaj ohladio, staviti posudu u frižider preko noći. Na ovaj način moći ćete da koristite ove namirnice kao prilog, dodatak smesama za mešenje i dr.

Dva vezana dana u nedelji nemojte piti alkohol (čak ni vino) da bi se jetra regenerisala. Pivo je permanentno zabranjeno usled razvoja veće kiselosti tela.

Kafu konzumirajte pola sata posle jela, osim ukoliko je jutarnja kafa veliko zadovoljstvo ili potreba. Ne smete dodavati mleko, šlag ili šećer. Najzdravija je crna kafa bez dodataka!

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

Promena radnog vremena

Dragi naši posetioci zbog uvođenja vanrednog stanja radno vreme poliklinike je promenjeno:

Ponedeljak-petak 07:30h-16:30h;
Subota 08:30h-16:30h;

Hvala Vam na razumevanju.