fbpx

Ginekologija

Zakažite Vaš termin

Ginekologija i ginekološki pregled

Poliklinika Solar Medical Center za Vas ima u ponudi pregled ginekologa za dame svih starosnih grupa, u veoma prijatnom ambijentu i srdačno medicinsko osoblje.

ginekologija pregled ginekologa ginekološki pregled

Kod nas možete obaviti sledeće ginekološke preglede:

 • Ginekološki pregled,
 • Ginekološki pregled sa uzimanjem cervikalnog i/ili vaginalnog brisa,
 • Samo uslugu uzimanja brisa (cervikalni i/ili vaginalni),
 • Aplikacija spirale,
 • Uklanjanje spirale,
 • Incizija bartolinijeve žlezde u lokalnoj anesteziji,
 • Uklanjanje kondiloma genitalne regije radiotalasnim nožem (mala regija, srednja i velika regija),
 • Tumor marker jajnika CA 125
 • Tumor marker dojke CA 15.3
 • TATI (grlic materice)
 • Ginekološki pregled sa ultrazvučnim pregledom
 • Ginekološki pregled sa ultrazvučnim pregledom i uzimanje briseva (CB/VB)
 • Ginekološki pregled sa ultrazvučnim pregledom i uzimanje briseva (CB/VB) sa ultrazvukom dojki,
 • Ultrazvuk dojki

NAŠE USLUGE

KONTAKTIRAJTE NAS

 • +381 11 6303 333

 • +381 65 2967 537

 • info@solarmedical.rs tsljukic@solarmedical.rs

 • Jurija Gagarina 20LJ, A Blok,
  11070 Novi Beograd

Pon – Pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

ZAPOSLENJE

Ukoliko želite da radite kod nas na radnom mestu doktor specijalista, specijalista prodaje ili medicinska sestra/tehničar, pošaljite nam Vaš CV.

Kontaktirajte nas

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovinom,
 • Čekovima (do 3 mesečne rate za iznos preko 10.000 dinara),
 • Karticom (do 4 mesečne rate karticama Banka Intesa za iznos preko 10.000 dinara),
 • Na tekući račun poliklinike 160-529456-83 (Banka “Intesa”).
 • Preko osiguravajućih kuća Uniqa, Triglav i Generali

Pročitajte više o načinima plaćanja

GINEKOLOŠKE USLUGE Cena Akcijska cena
Ginekološki pregled 8.000 6.000
Ginekološki pregled sa ultrazvučnim pregledom 10.000 7.000
Ginekološki pregled sa ultrazvučnim pregledom i uzimanje briseva (CB/VB) 12.000 8.500
Ginekološki pregled sa ultrazvučnim pregledom, uzimanje briseva (CV/VB) i ultrzavučni pregled dojke 15.000 10.000
Folikulometrija (pracenje ovulacije – 1 pregled) 3.000 2.500
Folikulometrija (pracenje ovulacije – 2-4 pregleda) 12.000 6.000
Aplikacija spirale 3.000
Uklanjanje spirale 3.000
Incizija bartolinijeve zlezde u lokalnoj anesteziji 6.600
Tumor marker jajnik CA 125 1.200
Tumor marker dojka CA 15.3 1.200
Tumor marker jajnik G4 2.250
TATI (grlić materice) 2.450
Uzimanje ginekološkog brisa 1.500

ČESTA PITANJA:

Ginekolozi se slažu sa mišljenjem da žene u reproduktivnom dobu treba da idu na preglede i kontrolu otprilike na svakih šest meseci, a najređe jednom godišnje.

Za žene u zrelijim godinama preporučuje se redovni ginekološki pregled jednom godišnje.

Za trudnice kod kojih nema drugih problema redovni ginekološki pregledi poželjni su jednom mesečno tokom trajanja trudnoće.

Ovo su, naravno, neke prosečne norme, ali ako ima potrebe, na genekološke preglede treba ići češće.

U slučaju da željena trudnoća izostaje duže vreme, treba se javiti ginekologu, jer razlog mogu biti i lako rešivi problemi, ne sterilitet. Uzrok izostajanja tako željene trudnoće može npr. biti neka „laka“ infekcija, prekomerna ili nedovoljna telesna težina, preveliki psihofizički umor itd.

Ginekološki plan bi trebalo da izgleda ovako:

PAPA-TEST

Jedanput godišnje ako je nalaz Papa-testa uredan.

ULTRAZVUK

Na 6 meseci do jedanput godišnje.

BRIS

Jednom godišnje i ciljano u slučajevima kada imate iscedak i neugodan miris i ako osećate bol, svrbež, peckanje i slično.

PREGLED DOJKI

Jedanput godišnje.

Pre stupanja u intimne odnose, devojke treba da se posavetuju sa svojim ginekologom povodom kontracepcije. Kod ginekologa se treba raspitati i o raznim infekcijama polnih organa, polno prenosivim bolestima i načinima zaštite od istih.

Vanredne posete ginekologu treba obaviti u slučaju: neredovnih i bolnih menstruacija, izostanka menstruacije, jakih bolova pri odnosima, problema sa mokrenjem, promenama na dojkama ili drugih bolova u predelu stomaka itd.

Kako bilo, ništa ne treba prepuštati slučaju, jer se redovnim posetama ginekologu ili po uočenim zdravstvenim problemima sprečavaju bolesti, a rano otkrivanje mnogih bolesti doprinosi potpunijem izlečenju.

Danas su žene izložene velikim psihofizičkim naporima, nezdravom uticaju savremenog načina ishrane i života, tako da preventivnim pregledima treba sačuvati zdravlje, brak i porodicu.

Možda vašem partneru tuširanje nakon intimnog odnosa izgleda kao loš znak, ali ovo je jako važno za vaše zdravlje, posebno vaginalno. Tuširanjem ćete isprati urinarne i ostale infekcije.

Kod žena je jako važno otići u WC i isprazniti mehur nakon intimnog odnosa, i to bi vam savetovao svaki ginekolog. Žene imaju kraću mokraćnu cev od muškaraca, a intimni odnos može pogurati loše bakterije u mokraćni kanal, što može dovesti do peckanja, boli i infekcija.

Ovo je posebno važno ako imate novog partnera. Kako biste izbegli neugodne situacije i sačuvali zdravlje, otvoreno porazgovarajte i zatražite testiranje na polno prenosive bolesti. Iako razgovor može biti neugodan, prevencija je u ovom slučaju najvažnija.

Bol nakon intimnog odnosa nije normalna pojava, kao ni krvarenje tokom ili nakon intimnog odnosa. Ako vam se dogodi bilo koja od ove dve stvari, odmah se obratite ginekologu.

Ako primetite promene u vaginalnom iscetku ili slično, takođe se uputite kod ginekologa, jer je to znak da vas je možda partner zarazio nekom polno prenosivom bolešću ili ste, pak, zaradili infekciju.

Mnogi roditelji i mlade devojke su u zabludi ako misle da ne treba da idu kod ginekologa ukoliko nisu imale intimne odnose. Međutim, lekari preporučuju da na pregled dođu što pre, kako bi ostvarile prvi kontakt sa ginekologom, upoznale telo i njegove funkcije, ali i dobile savete o kontracepciji i polnim bolestima pre nego što se upuste u intimne odnose.

Pregledi devojaka koje još nemaju polne odnose u velikoj meri su olakšani uvođenjem ultrazvučnih aparata, jer lekar može da vidi izgled i veličinu materice i jajnika, što se sve radi bezbolno preko stomaka. Upravo na osnovu ovakvih pregleda ginekolog može da utvrdi da li je sve u redu sa organima i postoje li potencijalni problemi. Svakako će mu biti važni i podaci o menstrualnom ciklusu, na osnovu kojih može da donese zaključke da li reproduktivni organi funkcionišu kako bi trebalo.

Ono što bi svaka devojka trebalo da učini je, ako oseti bol, izostanak ciklusa ili bilo kakav ginekološki problem, da se odmah javi lekaru. Pojačan iscedak iz vagine, svrab, peckanje i neprijatan miris takođe su razlozi za posetu ginekologu.

U toku terapije vaginalnih infekcija, kupanje u bazenu, jezerima ili moru nije zabranjeno, ali nije ni preporučljivo. Treba voditi računa i koja je terapija vaginaletama propisana, jer se može smanjiti dejstvo određenih vaginaleta. Ukoliko odlučite da se kupate, onda odmah po izlasku iz vode na suvo telo navucite čist i suv kupaći kostim i odmarajte na čistom i suvom peškiru.

Odlaganje menstruacije je moguće primenom gestagenih preparata. Počnite da ih koristite 3-4 dana pre očekivane menstruacije i uzimajte ih onoliko dugo koliko je potrebno da se odloži, mada se ne preporučuje da to bude duže od 14 dana. Nekoliko dana nakon prestanka uzimanja javiće se menstrualno krvarenje. Njihova česta upotreba ipak nije preporučljiva. Ne smeju ga koristiti trudnice ili žene koje sumnjaju na trudnoću, u toku dojenja, vaginalnog krvarenja nepoznatog porekla, kod tromboembolijskih bolesti, bolesti jetre, tumora jetre, malignih tumora zavisnih od polnih hormona. Ove tablete nemaju kontraceptivni efekat. Zato se uvek posavetujte sa svojim ordinirajućim ginekologom pre upotrebe ovih preparata.

Hlamidija spada u grupu polno prenosivih bolesti. Prenosi se tokom nezaštićenog intimnog odnosa sa zaraženom osobom (vaginalnog, analnog ili oralnog), kao i sa majke na plod u toku porođaja. Ne može se preneti poljupcima, preko posteljine, daske na WC šolji, bazena, toplih kupki, nakita, odeće itd.

„Vaginalni probiotici“, oralni ili vaginalni, održavaju balans vaginalne flore i na taj način štite od infekcije. Laktobacili, koji se nalaze u ovim preparatima, predstavljaju bakterije koje su normalno prisutne u vaginalnoj flori. Održavaju normalnu kiselost vagine i štite od razvoja infekcije. Međutim, u nekim slučajevima, čak i pored njihove primene može doći do pojave infekcije, što zavisi kako od imunološkog stanja pacijentkinje, tako i od vrste uzročnika.

Pouzdanost pilule za dan posle je oko 85-90%. Uzima se najkasnije 72h od rizičnog odnosa, a najbolji efekat ima u prvih 12-24h. Nakon 3-4 nedelje od uzimanja, neophodan je pregled ginekologa radi isključivanja trudnoće. Kod jedne od sedam žena javlja se mučnina, povraćanje, glavobolja, preosetljivost grudi, bolovi u stomaku i dr. Nema jasnih kontraindikacija za njihovu primenu, ali treba biti oprezan kod žena kod kojih postoji poremećaj funkcije jetre, zapaljenskih bolesti tankog i debelog creva itd.

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

  Go to Top