fbpx

Interna medicina

Zakažite Vaš termin

Interna medicina

U Solar Medical Centru možete zakazati preglede iz svih grana interne medicine.

U našem Solar Medical Centru možete obaviti i alergološke preglede i prick testove (nutritivne, inhalacione, na hladnoću, itd.). Za detaljniji opis pogledajte našu sekciju Alergologija.

Kardiološki pregled podrazumeva uzimanje anamneze, opštu auskultatornu dijagnostiku, merenje pritiska, pulsnu oksimetriju i EKG. Po potrebi je moguće uraditi ultrazvuk srca, kolor dopler krvnih sudova vrata, i laboratorijsku dijagnostiku koja se svodi na biohemijske analize koje se dobijaju tokom dana što omogućava brzu odluku o najadekvatnijoj terapiji i metodama izlečenja, smanjenja tegoba i kontrole bolesti.

Ukoliko imate tegobe koje su lokalizovane u predelu trbuha omogućavamo preglede gastroenterologa. Pregled obuhvata anamnezu i fizikalni pregled. U većini slučajeva je potrebno uraditi biohemijske analize i ultrazvučnu dijagnostiku.

Endokrinološki pregled podrazumeva anamnezu, fizikalni pregled. Po potrebi se radi merenje glikemije, laboratorijske analize, ultrazvučni pregled štitne žlezde i nadbubrega. Ovaj pregled se može kombinovati sa pregledom ginekologa radi rešavanja problema steriliteta, policistične bolesti i drugih često udruženih stanja ova dva organska sistema.

Pregled nefrologa obuhvata anamnezu i fizikalni pregled. U slučaju potrebe, rade se biohemijske analize i ultrazvuk urotrakta.

Za sve internističke preglede u cilju što potpunije i preciznije dijagnostike i određivanja odgovarajuće terapije Vam nudimo specijalno formirane pakete pregleda sa posebnim cenama.

NAŠE USLUGE

KONTAKTIRAJTE NAS

 • +381 11 6303 333

 • +381 65 2967 537

 • info@solarmedical.rs tsljukic@solarmedical.rs

 • Jurija Gagarina 20LJ, A Blok,
  11070 Novi Beograd

Pon – Pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

ZAPOSLENJE

Ukoliko želite da radite kod nas na radnom mestu doktor specijalista, specijalista prodaje ili medicinska sestra/tehničar, pošaljite nam Vaš CV.

Kontaktirajte nas

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovinom,
 • Čekovima (do 3 mesečne rate za iznos preko 10.000 dinara),
 • Karticom (do 4 mesečne rate karticama Banka Intesa za iznos preko 10.000 dinara),
 • Na tekući račun poliklinike 160-529456-83 (Banka “Intesa”).
 • Preko osiguravajućih kuća Uniqa, Triglav i Generali

Pročitajte više o načinima plaćanja

SPECIJALISTIČKI PREGLEDI Cena Akcijska cena
Pregled lekara specijaliste 8.000 6.000
Telemedicina 2.500
Pregled plastičnog hirurga 8.000 6.000
Pregled maksilofacijalnog hirurga 8.000 6.000
Pregled radiologa 8.000 5.000
Pregled pedijatra 8.000 5.000
Sistematski pregled zdravog deteta 6.500 4.500
Pedijatrijski pregled za vakcinaciju zdravog deteta 6.500 4.500
Pregled hirurga, decjeg hirurga 8.000 6.000
Mini pedijatrijski konzilijum ( pedijatar/decji hirurg) 16.000 11.000
Pregled dermatologa + dermoskopija 10.000 6.000
Pregled kardiologa sa EKG Dg 8.000 6.000
Pregled kardiologa sa EKG Dg plus Ultra Zvuk 11.400 8.000
Pregled ginekologa 6.000 4.500
Pregled endokrinologa 8.500 6.500
Pregled endokrinologa + ultrazvuk 11.500 8.500
Pregled endokrinologa + ultrazvuk + KKS 12.500 9.500
Kontrolni pregled specijaliste do 2 nedelje 6.000 4.500
Kontrolni pregled specijaliste do mesec dana 7.000 5.500
Preoperativna priprema sa gledanjem kompletne dokumentacije 8.000
Lekarska uverenja 10.000
Tumačenje svih laboratorijskih analiza i savet za terapiju 8.000
Pregled imunologa – alergologa 8.000 6.000
Pregled infektologa 8.000 6.000
Pregled reumatologa 8.000 6.000
Pregled psihijatra 8.000 6.000
Pregled gastroenterologa 8.000 6.000
Pregled ORL 8.000 6.000
Pregled pulmologa 8.000 6.000
Pregled pulmologa+internistički 12.000 8.500
Pulmološki paket I (EKG+pulsna oksimetrija+pregled spec) 14.000 10.000
Pulmološki pregled + suplementacija 15.000 13.000
Pregled fizijatra 8.000 6.000
Pregled neurologa 8.000 6.000
Pregled oftalmologa 8.000 6.000
Konzilijarni pregled 24.000 18.000

ČESTA PITANJA:

Preventivni pregledi se rade kod osoba bez tegoba, a u cilju unapređenja zdravlja. Važno je na vreme misliti o svom zdravlju, čuvati svoje telo i obavljati redovne preglede. Cilj preventivnih pregleda, onih koje obavljamo dok nemamo tegobe, jeste pravovremena dijagnoza najčešćih oboljenja. Kada se bolest otkrije na vreme moguće je njeno izlečenje, stavljanje pod kontrolu ili usporavanje toka oboljenja.

Umor je ponekad fiziološki kao poruka organizma da mu treba više odmora, sna i nekih rasterećujućih aktivnosti. Ponekad može biti znak nekih oboljenja. Najčešće su u pitanju anemija i poremećaj funkcije štitaste žlezde. I jedno i drugo stanje se lako otkrivaju fizikalnim pregledom, analizom krvi (KKS i TSH). Uz to potrebno je uraditi i EKG i ultrazvučni pregled štitaste žlezde.

Ultarzvukom posmatramo morfologiju štitaste žlezde (otkrivamo eventualno postojanje nodusa, hroničnog tireoiditisa). EKG je važan jer nam pruža informacije o srčanom ritmu. Poremećaj ritma koji prati anemiju i hipotireozu, ukoliko se radi o zdravom srcu, je prolazan. Lečenjem anemije ili poremećaja funkcije štitaste žlezde srčani ritam se normalizuje.

Hašimoto tireoiditis je hronično zapaljenje štitaste žlezde uzrokovano postojanjem antitela prema tkivu štitaste žlezde koje naše telo stvara. Sam naziv bolesti jako uplaši pacijenta, a zapravo se radi o jednom stanju koje nije ni po čemu vitalno ugrožavajuće niti dovodi do ozbiljnijih poremećaja organizma.

Postojanje antitela, ukoliko je nivo hormona TSH, FT4 i T3 normalan, ne zahteva lečenje već samo praćenje hormonskog statusa. Nije potrebno ponavljanje nivoa antitela u krvi ukoliko su jednom detektovana povišena antitela. U nastavku se prati nivo TSH, FT4 i leči se u skladu sa vodičima lekarske prakse i onoga što klinički nalaz nalaže.

Karcinom debelog creva je bolest koja se može na vreme otkriti preventivnim pregledima i sa velikim uspehom lečiti ukoliko je blagovremeno otkriven.

Za sve pacijente, nezavisno od pozitivne porodične anamneze, preporuka je da se jednom u dve godine radi FOBT, test na nevidljivo-okultno krvarenje iz debelog creva. Sa pregledima se započinje kod osoba bez tegoba, koji nemaju vidljivo krvarenje iz debelog creva od 50. godine života. Pozitivan FOBT je indikacija za kolonoskopski pregled debelog creva. Statistički gledano najčešći razlog krvarenja budu hemoroidi, polipi i neka benigna stanja. Jedan broj pacijenta ima krvarenje kao posledicu karcinoma i prekancerogenih stanja.

Pregledi kod osoba koje imaju pozitivnu porodičnu anamnezu treba započeti ranije, deset godina pre godine života u kojoj je srodnik oboleo od karcinoma debelog creva. Deset godina traje kancerogeneza i to je vremenski prostor gde se može na vreme uhvatiti promena sluznice koja ima značaj.

Pušenje je riziko faktor za kardiovaskularni događaj, uz hipertenziju, hiperlipidemiju, poremećaj metabolizma šećera u krvi. Muškarci su nešto ranije u riziku za oboljenje krvnih sudova zbog hormonskih razlika između polova. Potreban je klinički pregled gde je neophodno izmeriti pritisak, poslušati srce, pluća, uraditi krvnu sliku, biohemiju sa lipidnim statusom kao i EKG. Na osnovu preporuka izrađene su tablice kardiovaskularnog rizika. U razgovoru sa lekarom dobićete podršku u smislu korekcija loših životnih navika, lečenje hipertenzije i metaboličkih poremećaja ukoliko postoje.

Dijabetes tip 2 je postalo masovno oboljenje poslednjih decenija. Vreme prelaska na insulinsku terapiju je individualno i zavisi od pravovremenog otkrivanja dijabetesa, načina lečenja, izbora lekova i saradnje pacijenta.

Ne treba se plašiti insulinske terapije, najvažnija je dobra glikoregulacija. Držanjem nivoa glikemije pod kontrolom preventiramo komplikacije dijabetesa koje mogu biti veoma teške.

Za dijabetes tip 2 lečen tabletama najvažnija mera je promena životnih navika pacijenta u skladu sa novootkrivenim stanjem. Pored toga važno je pravilno birati terapiju kojom će se šećer držati pod kontrolom, a neće dovesti do povećanja telesne težine pacijenta i neće dodatno iscrpljivati postojeće rezerve pankreasa.

Kada je u pitanju povišen holesterol potrebno je videti o kom tipu poremećaja metabolizma lipida se radi. Kakvi su nivoi holesterola i triglicerida, te kakav je odnos dobrog i lošeg holesterola. Potrebno je isključiti i hipotireozu kao stanje koje dovodi do povećanja masnoća u krvi. Odluka o terapiji se donosi na osnovu vrednosti holesterola, tipa poremećaja, postojanja komorbiditeta. Najbolje je da zakažete pregled kako bismo to prošli zajedno i kako bismo Vam pomogli da donesete najbolju odluku vezanu za Vaše zdravlje.

Najpre nemam informaciju koliko godina imate, da li imate neki od alarmnih simptoma. Za to je ipak potreban pregled. Ono što Vam mogu reći je da mogu biti greške u ishrani, ovakva stanja mogu biti posledica napetosti i stresa što govori u prilog iritabilnog kolona. Da bismo došli do toga da se radi o banalnom-funkcionalnom poremećaju moramo isključiti ozbiljna stanja koja mogu dati ovakvu kliničku sliku. Pre svega mislim na inflamatorna oboljenja digestivnog trakta i karcinom.

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

  Go to Top