Uklanjanje masnog jastučeta obraza – Buccal fat pad removal

Lice može imati najrazličitije oblike, konture i veličine. Dok pojedini pacijenti imaju dugačko, izduženo lice, drugi imaju punije, okruglo lice sa zaobljenim obrazima. Kozmetika i šminka može pomoći u kreiranju užeg, definisanijeg lica, međutim ukoliko je potrebno trajno rešenje, uklanjanje masnog tkiva obraza može rešiti problem. Procedura je popularizovana u medijima uprkos činjenici da se radi o maloj anatomskoj regiji jer doprinosi klasičnom ‘model’ izgledu lica.

Pacijenti sa prerazvijenim masnim jastučetom obraza često navode činjenicu da njihovo lice podseća na  ‘baby face’.  Uklanjanje viška masnog tkiva obraza je idealan tretman za njih. Uklanjanje viška masnog tkiva obraza rezultira vitkijom, definisanijom konturom lica i obraza. Imajući u vidu da se masno tkivo obraza prirodno smanjuje sa godinama, često je najbolje za pacijente da sačekaju sa intervencijom do 30-ih godina života.

Ova procedura ne spada u red najčešćih u estetskoj hirurgiji, međutim za kratko vreme je postala veoma popularan tretman. Ima za cilj uklanjanje viška masnog tkiva obraza i pacijenti mogu dobiti željenu naglaseniju konturu jagodica i brade. Količina masnog tkiva varira individualno, često kod istog pacijenta možemo naći različitu velicinu masnog jastučeta sa leve i desne strane što može doprineti asimetriji lica. Osim toga, usled gravitacije masno tkivo se vremenom pomera naniže uzrokujući nakupljanje masti u donjem delu delu obraza i formiranju izbočenja u istoj regiji. 

 

U kakvoj anesteziji se izvodi intervencija?

Uklanjanje tj. smanjivanje masnog jastučeta obraza se obično izvodi u uslovima lokalne anestezije što znači da je intervencija bezbolna i da je pacijent potpuno budan i svestan. Međutim, ukoliko je pacijent uplašen ili uznemiren, postoji mogućnost rada u sedaciji.

Šta podrazumeva procedura redukovanja masnog jastučeta obraza?

Nakon adekvatne anestezije načini se mali rez na sluzokoži obraza, unutar usne duplje, koji nije duži od 2cm. Potom se rasloji tkivo obraza kako bi se pristupilo masnom tkivu. Kada se tkivo prikaze, otvori se tanka opna koja obavija masno jastuče.  Neželjeni višak masnog tkiva se lagano i pažljivo prikaze i ukloni. Rez se potom zatvori šavovima čime se omogućava  zarastanje. Rez je lociran na sluzokoži obraza, tj. unutar usne duplje tako da nije vidljiv.

Nekada može proći i dva-tri meseca dok konačni rezultati intervencije ne budu potpuno vidljivi.

Intervencija se može sprovesti i u sklopu facelift procedura kako bi se poboljšali rezultati sveobuhvatnog podizanja i zatezanja lica i dodatno naglasiti konturu donje vilice. Primena hijaluronskih filera u predelu lica i usana takođe upotpunjuje efekte kompletnog podmlađivanja lica. 

Šta drugi kažu o nama:

Šta se postiže redukovanjem masnog jasnog jastučeta obraza?

  • Naglašenija i oštrija kontura donje vilice
  • Smanjenje nazolabijalnih brazdi
  • Naglašava promineneciju jagodica
  • Definiše konture i anatomske detalje lica

Da li je potrebna posebna priprema za intervenciju ?

Posebna priprema za zahvat, osim uobičajenih laboratorijskih analiza ( KKS I EKG) i lekarskog pregleda, nije potrebna. Pripremu možete uraditi kod nas ili doneti nalaze na dan intervencije.

Koliko traje intervencija?

Procedura traje oko 30-45 minuta, izvodi se u uslovima lokalne anestezije i moguće je kombinovati sa drugim estetskim procedurama. 

Koliko traje oporavak nakon intervencije?

Period oporavka je kratkotrajan, pacijenti su već sutradan sposoboni za obavljanje regularnih dnevnih aktivnosti. Kao i nakon ostalih hirurških intervencija, može se očekivati pojava manjeg otoka. Pacijent dobija odgovarajuće lekove koji otklanjanju tegobe i rizik od razvoja infekcije. Šavovi se uklanjaju sedam dana nakon intervencije.

Koliko traju rezultati?

Efekti intervencije su dugotrajni i najčešće je nije potrebno ponavljati. 

Pozovite nas radi besplatne konsultacije: +381116303333
Uklanjanje višika masnog tkiva obraza Cena Akcijska cena
Uklanjanje višika masnog tkiva obraza (buccal fat pad removal) 100.000 65.000

Načini plaćanja

  •  gotovinom
  •  čekovima
  •  karticom bilo koje banke
  •  prenosom na tekući račun poliklinike u ceokupnom iznosu pre intervencije, račun br. 160-529456-83 (Banka Intesa)

Na rate
Takodje postoji mogućnost plaćanja na rate:
• Intezinom karticom na do 4 rate
• Čekovima bilo koje banke ( na do 3 mesečne rate)

Napomena

– u cenu usluge su uračunate konsultacije sa doktorom specijalistom, kao i dve kontrole nakon izvršene intervencije
– nakon konsultacije, ukoliko se pacijent odluči za sprovođenje hirurške intervencije, potrebno je uplatiti avans u iznosu od 25% od ukupne cene usluge i potom zakazati odgovarajući termin.
U slučaju odustajanja ili otkazivanja zakazane operacije uplaćeni avans se ne vraća pacijentu.
Odlaganje intervencije je izvodljivo u skladu sa mogućnostima poliklinike.

Imate li pitanje za nas?

Naši doktori i medicinski tehničari su tu za vas.

+381 11 63 03 333
+381 65 29 67 537
info@
Zakažite pregled

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.