Tokom prirodnog procesa starenja najčešće dolazi do opuštanja čitave čeone regije sto dovodi do pojave viška kože u predelu gornjih očnih kapaka. Pozicija obrve je veoma značajan detalj u kompletnom izrazu lica i željenom mladalačkom izgledu. Pregibi kože u predelu gornjih kapaka mogu često biti posledica spuštenih obrva, češće nego sam višak kože na kapcima.

Ovakva nepravilnost se može korigovati, postižući time mlađi, svežiji, vedriji izgled lica. Često nizak položaj obrva može licu dati tužan, umoran, namrgođen ili nezadovoljan izgled. Idealne obrve su zakrivljene u svom središnjem segmentu i sužavaju se idući prema spoljašnjem delu. Krajevi obe obrve treba da leže na istom nivou.

Uopšteno govoreći, kod žena obrve počinju iznad koštanog ruba očne duplje, potom prave diskretan luk nagore, dok su kod muškaraca više horizontalno postavljene. Najviša tačka takve lučno savijene obrve treba da leži iznad spoljasnjeg ugla oka. Stoga, pri podizanju obrva krajevi treba da budu viši nego središnji deo. Često je potrebno pogledati fotografije pacijenta iz mlađeg doba kako bi se ustanovilo da li se i koliko pozicija obrve promenila. Pacijentima se savetuje da na prvi pregled ponesu takve fotografije.

Ako pogledate bilo koji modni magazin, kao i kod svih kozmetskih procedura danas, primetićete da ne postoji jedan, univerzalni izgled tj. visina obrva. Još je važniji sam oblik obrve kao i eliminisanje viška kože u predelu gornjih kapaka. Najbolji browlift je onaj koji otvara oči, uklapa se u individualne crte lica, dopunjuje lep, prirodan mladalački izgled i prijatno uokviruje lice.

Sta je hirurško podizanje obrva (Browlift) ?

Procedurom podizanja obrva koriguje se položaj obrva koje urođeno mogu biti postavljene nisko ili su spuštene usled procesa starenja. Na taj način se postiže lepši, osvežen, podmlađen izgled gornje trećine lica, posebno u regiji oko očiju.

Podizanje obrva je uobičajena procedura koja podiže spoljašnji deo obrve i spoljašnji ugao oka kako bi se postigao svežiji i odmorniji izgled. Kod mnogih pacijenata znaci starenja se najpre zapažaju u gornjoj trecini lica.

Međutim, podizanje obrva nije potrebno svakom pacijentu. Kod nekih pacijenata, obrva zauzima korektan položaj prema koštanom rubu očne duplje i gornjem očnom kapku. Za neke pacijente podizanje čela može biti pravo rešenje. Glavne regije u kojima se javljaju znaci starenja u predelu čela i obrva su horizontalne bore na čelu, vertikalne bore između obrva, opuštena koža u predelu korena nosa i spuštene, ‘teške’ obrve. Tokom prve konsultacije dr će proceniti koja procedura može doneti najbolje rezultate u zavisnosti od želja i interesovanja pacijenta.

Šta drugi kažu o nama:

Hirurška tehnika

Tehnike i lokalizacija rezova kože tokom procedure podizanja čela ili obrva zavise od stepena opuštenosti, stanja i osobina kože, kao i pozicije linije kose. Postoje različiti tipovi reza koji mogu biti postavljeni na čelu ili gornjem kapku ili pak rezovi smešteni u zonama koje pokriva kosa.

Facelift ili browlift ?

Dr ce proceniti problematicne regije na licu pacijenta i preporuciti najbolji nacin za podmladjivanje lica. Procedura podizanja obrva je ogranicena na gornju trecinu lica, dok facelift osim toga poboljsava i izgled srednje i donje trecine lica ukljucujuci regije obraza i vrata. Zavisno od izrazenosti bora i opustenosti koze, kompletan facelift moze biti bolje resenje.

Hirursko podizanje cela/obrva nije deo facelift procedure. Facelift prakticno podize tkiva od nivoa kljucne kosti do spoljasnjih uglova oka. Podizanje cela/obrva (forhead/browlift) je drugacija procedura.

Postoji vise tipova browlifta pri cemu dr procenjuje svakog pacijenta individualno i odlucuje koja ce tehnika dati najbolje rezultate. Prilikom prvog pregleda sa pacijentom se diskutuju dobre i lose strane svake metode. Usled postojanje vise tehnika moze se izbeci znacajna promena pozicije linije kose. Najveci broj pacijenata kod kojih se korektno izvede intervencija ne odaju utisak da su imali hirursku korekciju, tj. zadrzava se prorodan izgled.

Da li je BOTOX bolja opcija ?

Botox je nehirurska metoda koje ima za cilj prevashodno korigovanje bora u predelu cela. Iako se postizu izuzetni rezultati kod ublazavanja bora na celu i oko ociju, Botox-om se ne moze korigovati visak opustene, nabrane koze oko ociju. U zavisnosti od anatomskih detalja svakog pacijenta, treba probati da li tretman  Botox-om ispunjava ocekivanja pacijenta. Ukoliko je poboljsanje nedovoljno moze se razmotriti opcija hirurskog podizanja obrva.

Prirodan izgled?

Krajnji cilj procedure podizanja obrva je postici svez i mladolik izgled. Ovom procedurom moze se postici stabilan, diskretan i vidljiv rezultat, takav da ne odaje utisak hirurskog tretmana. Iskusan hirurg ima tacnu predstavu dubokih struktura lica, kreirace rezultate koji izgledaju prirodno i izbeci korekciju koja licu daje ‘iznenadjen’ izgled, visoko podignutih obrva i siroko otvorenih ociju.

Da li je potrebna posebna priprema za intervenciju?

Ukoliko se intervencija izvodi u lokalnoj anesteziji posebna priprema za zahvat, osim uobicajenih laboratorijskih analiza ( KKS i EKG) i lekarskog pregleda, nije potrebna. Analize mozete uraditi kod nas ili ih doneti na dan intervencije. Ukoliko se pacijent odluci za intervenciju u analgo sedaciji ili u opstoj anesteziji potrebno je prikupiti dodatne analize i obaviti dodatne preglede.

Koliko traju rezultati intervencije?

Trajnost rezultata je višegodišnja a zavisi od više faktora kao sto su starost pacijenta, kvalitet tkiva, navike. Imajuci u vidu da se prilikom intervencije praktikuje pricvrscivanje tkiva za fiksne, nepokretne tacke u predelu fascije poglavine, trajnost postignutih rezultata je osigurana.

Pre/posle hirurgije

Podizanje obrva se moze uzvesti u lokalnoj anesteziji ili u sedaciji/opstoj anesteziji. Moze trajati izmedju 1 i 2 sata. Nakon intervencije pacijenti idu kuci uz savet da smanje fizicku aktivnost u naredna dva dana. Moguca je pojava blagog otoka. Pacijenti se mogu vratiti uobicajenim aktivnostima nakon sedam dana I poceti da vezbaju nakon 2 nedelje.

Vidljivi ožiljci?

Obzirom da su rezovi ucinjeni i postavljeni u sakrivenoj regiji kao sto je kosa ili prirodna bora, oziljci nisu  izrazeno vidljivi.

Koliko traje intervencija?

Intervencija traje oko 1.5 h.

Period oporavka?

4 dana.

Pozovite nas radi besplatne konsultacije: +381116303333
HIRURŠKO PODIZANJE OBRVA Cena Akcijska cena
Hirurško podizanje obrva (brow lift) 120.000 85.000

Načini plaćanja

  •  gotovinom
  •  čekovima
  •  karticom bilo koje banke
  •  prenosom na tekući račun poliklinike u ceokupnom iznosu pre intervencije, račun br. 160-529456-83 (Banka Intesa)

Na rate
Takodje postoji mogućnost plaćanja na rate:
• Intezinom karticom na do 4 rate
• Čekovima bilo koje banke ( na do 3 mesečne rate)

Napomena

– u cenu usluge su uračunate konsultacije sa doktorom specijalistom, kao i dve kontrole nakon izvršene intervencije
– nakon konsultacije, ukoliko se pacijent odluči za sprovođenje hirurške intervencije, potrebno je uplatiti avans u iznosu od 25% od ukupne cene usluge i potom zakazati odgovarajući termin.
U slučaju odustajanja ili otkazivanja zakazane operacije uplaćeni avans se ne vraća pacijentu.
Odlaganje intervencije je izvodljivo u skladu sa mogućnostima poliklinike.

Imate li pitanje za nas?

Naši doktori i medicinski tehničari su tu za vas.

+381 11 63 03 333
+381 65 29 67 537
info@
Zakažite pregled

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.