fbpx

Blefaroplastika

Zakažite Vaš termin

Blefaroplastika

Blefaroplastika, hirurgija kapaka, je estetska hirurška intervencija kojom se uklanja višak kože sa očnih kapaka i koriguje volumen periorbitalnog masnog tkiva. Operacija se najčešće izvodi iz estetskih razloga, ali je i efikasan način popravke vida kod starijih osoba kod kojih je sužen prostor između kapaka.

Ukoliko se procedura istovremeno radi na gornjim i donjim kapcima očekivano trajanje je oko 2 sata. Hiruršku intervenciju na gornjim  kapcima može biti potrebno ponavljati na 5-7 godina, dok intervenciju na donjim kapcima najčešće nije potrebno ponavljati.

Indikacije

Tokom procesa starenja koža očnih kapaka gubi elastičnost dok u isto vreme masno tkivo oko očne jabučice može dovesti do nastanka bora i spuštenosti gornjih kapaka i stvaranja jastučića na donjim kapcima.

Sve ovo dovodi do značajnih kozmetskih i funkcionalnih tegoba po pacijenta. Većina pacijenata je starije od 35 godina.

Operacija

Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji ili analgosedaciji. Rez prati liniju kapaka. Kroz rez hirurg odvaja kožu od ostalog tkiva i uklanja višak masnog tkiva i kožu.

Šavovi se uklanjaju nakon 5-7 dana.

Komplikacije

Komplikacije su retke, ali se mogu desiti i uključuju:  krvarenje, infekciju, suve oči, boja kože kapaka koja se razlikuje od očekivane, nemogućnost kompletnog zatvaranja očiju.

Uzimanje lekova koji sprečavaju zgrušavanje krvi (Aspirin,  Plavix, Sincum, Sintrom, Xarelto, Pradaxa, Eliquis) potrebno je prethodno korigirati sa nadležnim lekarom.

Postoperativni tok

Intenzitet postoperativnog bola je obično blag do umeren i lako se kupira standardnim analgeticima. Preporučuje se korišćenje hladnih obloga više puta dnevno u cilju smanjenja otoka, koji je najintenzivniji drugog i trećeg postoperativnog dana.

Preporučuje se zaštita od sunčeve svetlosti, vetra ili prašine. Nakon intervencije može postojati pojačana osetljivost na svetlost, pojačano suzenje ili suvoća očiju, svrab ili osećaj peckanja. Preporučuje se izbegavanje poslovnih aktivnosti par dana nakon intervencije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Solar Medical Center (@solarmedicalcenter) on

View this post on Instagram

A post shared by Solar Medical Center (@solarmedicalcenter) on

NAŠE USLUGE

KONTAKTIRAJTE NAS

  • +381 11 6303 333

  • +381 65 2967 537

  • info@solarmedical.rs tsljukic@solarmedical.rs

  • Jurija Gagarina 20LJ, A Blok,
    11070 Novi Beograd

Pon – Pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.