fbpx

Radiotalasna hirurgija

Zakažite Vaš termin

RADIOTALASNA HIRURGIJA

Efikasna, neinvazivna hirurška tehnika koja uz upotrebu najsavremenijeg radiotalasnog noža omogućava vrhunske rezultate, maksimalnu preciznost u radu i obezbeđuje komfor kako za pacijenta tako i za hirurga.

Primenom radiotalasa visoke frekvencije (2-4 MHz) koji se prenose putem tankih elektroda postiže se efekat atraumatskog, bezbolnog razdvajanja tkiva, dezintegracija i evaporizacija patoloških promena koje se uklanjaju.

Na ovaj način se mogu potpuno bezbolno ukloniti sve vrste mladeža, dermatofibroma, bradavica, ožiljaka, a u kombinaciji sa minimalno invazivnim hirurškim tehnikama i brojne potkožne promene.

Pored atraumatskog principa rada prednost radiotalasne hirurgije se ogleda i u brzini kojom se otklanjaju patološke promene (neke intervencije traju samo desetak sekundi), nema krvarenja, ušivanja, previjanja, skidanja konaca… postoperativne komplikacije praktično ne postoje.

Uz odgovarajuću operativnu tehniku se odstranjene promene mogu poslati na histopatološki pregled kada je to potrebno.

Nakon intervencije se 3-5 dana mogu aplikovati antibiotske kreme ili prašak, tuširanje sutradan, formira se plitka suva krasta (otpada za 3-14 dana u zavisnosti od dubine promene), a nakon toga nešto svetlija rozikasta zdrava koža čija se boja tokom vremena izjednačava sa okolinom i na taj način se postiže maksimalni estetski rezultat.

Radiotalasna metoda se može primenjivati i kod dece i kod odraslih.

NAŠE USLUGE

KONTAKTIRAJTE NAS

  • +381 11 6303 333

  • +381 65 2967 537

  • info@solarmedical.rs tsljukic@solarmedical.rs

  • Jurija Gagarina 20LJ, A Blok,
    11070 Novi Beograd

Pon – Pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

AKCIJE I PAKETI: UKLANJANJE PROMENA NA KOŽI RADIOTALASNIM NOŽEM

Paketi Redovna cena Akcijska cena
Uklanjanje mladeža radiotalasnim nožem 6.000 rsd 3.600 rsd Zakažite termin
Uklanjanje 2 mladeža radiotalasnim nožem 11.000 rsd 6.600 rsd Zakažite termin
Uklanjanje 3 mladeža radiotalasnim nožem 15.000 rsd 9.000 rsd Zakažite termin
Uklanjanje od 4 do 6 mladeža radiotalasnim nožem 20.000 rsd 12.000 rsd Zakažite termin
Uklanjanje 1-2 bradavice radiotalasnim nožem 2.500 rsd 2.000 rsd Zakažite termin
Uklanjanje do 5 virusnih bradavica radiotalasnim nožem 4.000 rsd 3.200 rsd Zakažite termin
Uklanjanje do 10 bradavica (do 10 manjih visećih ili jedna veća) radiotalasnim nožem 6.000 rsd 4.800 rsd Zakažite termin
Uklanjanje proširenih kapilara radiotalasnom metodom, lice 3.000 rsd 2.400 rsd Zakažite termin
Uklanjanje proširenih kapilara radiotalasnim metodom, noge 2.500 rsd 2.000 rsd Zakažite termin
Uklanjanje kondiloma (uroloških ili ginekoloških) mala regija 6.000 rsd 4.800 rsd Zakažite termin
Uklanjanje kondiloma (uroloških ili ginekoloških) srednja regija 9.000 rsd 7.200 rsd Zakažite termin
Uklanjanje kondiloma (uroloških ili ginekoloških) velika regija 15.000 rsd 12.000 rsd Zakažite termin
20% popusta na sve hirurške intervencije u lokalnoj anesteziji Zakažite termin

Može se kombinovati sa filerima, ali treba da postoji određeni interval (oko 10-ak dana) između primene ove dve metode, a u nekim slučajevima se preporučuje i kombinacija filera i liftinga.

Najsavremenija metoda nehirurškog „liftinga“, tj. zatezanja kože lica, vrata i dekoltea.

Trudnice i osobe koje imaju pejsmejker, kao i osobe koje imaju neku sistemsku bolest vezivnog tkiva.

Tretmani se najčešće rade na licu, vratu i dekolteu, mada se mogu raditi i nadlaktice, natkolenice. Svi delovi tela gde je koža opuštena, tj. gde gubi tonus.

Radiotalasi nisu metoda izbora za uklanjanje celulita.

Radiotalasi nemaju nikakve veze sa radijacijom i zračenjem.

Efekat tretmana je vidljiv 8-12 meseci.

Postoji više tipova radiotalasnih uređaja koji se koriste kako u hirurgiji, tako i u kozmetologiji i estetici.

Tretmani su namenjeni osobama oba pola koje žele da poboljšaju tonus kože lica, vrata, dekoltea, uklone ili redukuju bore, a ovo je i odlična metoda prevencije nastanka bora tako da ga mogu koristiti i mlađe osobe.

Nema propratnih efekata.

Neželjenih efekata nema, ponekad se javi blago crvenilo koje prolazi za 30-60 minuta, a kontraindikacije su trudnoća, sistemske bolesti vezivnog tkiva i pejsmejker.

U zavisnosti od godina života i tipa kože, ali obično 2-5 tretmana u intervalima od 20-30 dana. Efekat je vidljiv 8-12 meseci, ali treba uraditi jedan tretman na svaka četiri meseca.

Na kožu se nanosi gel i preko sonde se radiotalasi usmeravaju u sloj kože u kome se nalaze fibroblasti i kolagena vlakna, tretman je potpuno bezbolan, a oseća se samo blaga toplota i tretman traje od 30-45 minuta.

Radiotalasi deluju na fibroblaste i kolagena vlakna, povećava se produkcija elastina i kolagena, kontrahuju se kolagena vlakna, poboljšava mikrocirkulacija, tako da koža postaje zategnutija, dobija svežiji i podmlađen izgled, fine i plitke bore se gube, a one dublje znatno redukuju.

U odnosu na druge metode (EKT, tečni azot) metoda je bezbolna, traje kratko, dovoljan je samo jedan tretman i ne ostaje ožiljak.

U zavisnoti od veličine i dubine promene, kod manjih i površinskih promena ožiljak ne postoji, a kod većih i dubljih može zaostati samo nešto drugačija boja kože u odnosu na okolinu mada se u većini slučajeva i to gubi nakon par meseci.

U zavisnosti od dubine promene, ali treba naglasiti da „rana“ u klasičnom smislu te reči ne postoji, jer se vrlo brzo na mestu intervencije stvara krastica koja otpada za 5-7 dana i na tom mestu ostaje nešto svetlija prebojenost kože što se izjednačava za mesec do dva sa bojom okolne kože.

Ovo je najsavremenija tehnika za sve vrste mladeža, bradavica, dermatofibroma, hiperkeratoza, kondiloma itd.

U Solar Medical Centru su intervencije bezbolne, jer se koriste dve vrste anestezije. Prvo se aplicira anestetički gel, a nakon toga i lokalna infiltraciona anestezija.

Ova metoda je u odnosu na ostale superiorna i po vremenu trajanja, jer neke intervencije traju svega 10- 20 sekundi, a za većinu je dovoljno 1-2 minuta.

Nakon intervencije se 5-7 dana nanosi antibiotski puder ili krem, dozvoljene su sve aktivnosti osim bazena, saune, solarijuma i sunčanja dvadesetak dana.

Nije potrebna nikakva priprema. Neposredno pre intervencije se vrši dezinfekcija, aplicira se anestetička krema, nešto kasnije infiltriše anestetik i pristupa se intervenciji.

Sve osobe koje imaju patološke promene na koži.

U Solar Medical Centru se uklanjanje mladeža vrši u lokalnoj anesteziji (koriste se dve vrste anestezije, tako da je uklanjanje bezbolno). Radiotalasi visoke frekvencije se pomoću sonde i finih tankih elektroda usmeravaju na željeno mesto i na taj način se postiže atraumatsko razdvajanje tkiva, dezintegracija i evaporizacija patoloških promena koje se uklanjaju.

Efekat je u zavisnosti od tipa kože vidljiv 6 – 12 meseci.

Radiotalasni lifting je najprirodniji način „podmlađivanja“ kože, jer se ne ubrizgavaju nikakve supstance, već se koža stimuliše da sama produkuje kolagen, elastin i fibroblaste. Izgled nakon tretmana je prirodniji i tretmani su potpuno bezbolni i neuporedivo jeftiniji.

Metoda radiotalasnog liftinga je APSOLUTNO bezbolna, a tokom tretmana osećate samo blagu toplotu.

Radiotalasni lifting funkcioniše tako što se radiotalasi visoke frekvencije putem sonde usmeravaju u sloj kože u kome se nalaze kolagen i fibroblasti i stimulišu ih tako što dolazi do kontrakcije kolagenih vlakana, povećane produkcije elastina i fibroblasta, a na taj način koža postaje zategnuta i elastičnija, fine bore postaju nevidljive, a duboke redukuju – dobija se efekat podmlađivanja i svežiji izgled.

Hiperkeratoze se radiotalasnom metodom uklanjaju za 2-3 minuta bez ikakvih posledica.

Uklanjanje ovakvog mladeža se preporučuje i iz estetskih i iz medicinskih razloga, a lokalizacija na kapku ne predstavlja problem za njegovo otklanjanje radiotalasnom metodom pošto je ona vrlo precizna i ne oštećuje okolno tkivo.

Naslage koje imate se zovu ksantelazme i nisu opasne, ali predstavljaju estetski problem. Mogu se ukloniti radiotalasnim nožem za par minuta i bez ikakvih posledica.

Aparat emituje radiotalase visoke frekvencije koji se prenose putem tankih elektroda i tako se atraumatski, bez oštećenja okolnog tkiva, bez krvarenja, otklanjaju patološke promene. Metoda je bezbolna, nema ušivanja, previjanja, skidanja konaca i postiže se maksimalni estetski rezultat.

Mladeže u predelu pojasa treba ukloniti zbog mehaničke iritacije kojoj su izloženi, a mladež na leđima treba pregledati i ako predstavlja estetski ili medicinski problem odstraniti ga. Danas se preporučuje radiotalasna metoda za uklanjanje mladeža. Hirurško uklanjanje se preporučuje za velike mladeže i one koji pokazuju znakove maligne alteracije.

Teoretski svaki mladež može biti potencijalno „opasan“, ali ovo se pre svega odnosi na mladeže koji menjaju boju, nisu simetrični, imaju neravne ivice, nalaze se na mestima mehaničke iritacije itd.

Po Vašem opisu radi se o virusnim HPV bradavicama koje svakako treba odstraniti jer se veoma brzo umnožavaju. Metoda izbora je radiotalasni nož.

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.