Šta je ‘lip lift’ ? 

‘Lip lift’ je hirurška procedura kojom se podiže gornja usna, tj skraćuje distanca između nosa i gornje usne kako bi se postigao mlađi, atraktivniji izgled usana. Na ovaj način se povećava volumen gornje usne, lepše i bolje prikazuju gornji zubi i postiže bolja estetska proporcija između gornje i donje usne. Time se postižu trajni razultati i eliminiše potreba za postavljanjem različitih vrsta implanta u gornju usnu jer se istovremeno povećava i volumen gornje usne. Pored toga, procedura doprinosi ublažavanju i korigovanju bora u predelu gornje usne.

‘Lip lift’ je elegantna i delikatna intervencija. Mnogi pacijenti dolaze na konsultacije kako bi se upoznali sa ovom procedurom nakon što su imali iskustva sa filerima tokom više godina. To je izvrsno rešenje koje rešava više nepravilnosti gornje usne. Ipak, veoma mali broj pacijenata na našim prostorima zna za ovakvu mogućnost.

Prema podacima Američke Akademije za Plastičnu i Rekonstruktivnu hirurgiju ovo je jedna od najčešćih hirurških procedura na licu.

Sa starenjem, usne gube punoću. Takođe, distanca između vrha nosa i gornje usne postaje duža, što doprinosi da celo lice izgleda starije. U težim slučajevima, gornja usna postaje toliko izdužena da potpuno prekriva zube. Sa druge strane, postoje pacijenti koji su rođeni sa prirodno izduženom gornjom usnom i žele promenu.

Postoji više formi podizanja gornje usne. Starije metode više nisu aktuelne jer ostavljaju problematične ožiljke i stalnu potrebu za prikrivanjem ožiljaka šminkom. Nove tehnike značajno popravljaju izgled gornje usne i cele donje trećine lica. Adekvatnom tehnikom se obezbeđuje brzo zarastanje, kreira praktično neprimetan ožiljak  smešten u prirodnoj bori i izbegava proširenje nozdrva što  se dešavalo prilikom starijih ili drugih metoda ‘lip lifta’.

Šta se postiže ‘lip liftom’ ?

‘Lip lift’ je procedura koja ima za cilj kreiranje podignute i punije gornje usne. Time se skraćuje prostor između gornje usne i nosa i naglašava rumeni deo usana koji doprinosi punijem izgledu. Ukoliko pacijent nije zadovoljan vidljivošću gornjih zuba prilikom mirovanja gornje usne, ‘lip lift’ može korigovati i takvu nepravilnost. Ovo je trajna procedura kojom se ublažavaju, smanjuju fine bore na gornjoj usni i bolje definiše linija ruba gornje usne.

Ko su dobri kandidati za ‘lip lift’ ?

Najbolji kandidati za ‘lip lift’ su pacijenti koji žele da smanje visinu gornje usne, tj. prostor između nosa i usana. Faktori koji utiču na visinu gornje usne uključuju genetiku i starenje. ‘Lip lift’ je poželjna procedura za pacijente koji žele trajno poboljšanje izgleda i oblika svojih usana. Filerima se postiže slično estetsko poboljšanje koje traje oko 12-16 meseci u zavisnosti od brzine metabolizma svakog pacijenta.

Najbolji kandidati su zdravi pacijenti koji su spremni i motivisani za hiruršku korekciju. 

Šta drugi kažu o nama:

Vaš  ‘Lip Lift’ konsultativni pregled 

‘Lip lift’ je intervencija koja se individualno planira i prilagođava svakom pacijentu kako bi se formirao lepši i puniji izgled usana bez prenaglašenog volumena ili “patkastog” izgleda.

Na vašem prvom pregledu dr će proceniti izgled vaših usana i u dogovoru sa vama pronaći najbolji pristup i rešenje u skladu sa vašim željama i vašim individualnim anatomskim detaljima. Potom ćete zajedno ustanoviti cilj podizanja usana, razmotriti i sagledati citavu intervenciju i vaša očekivanja, kao i razjasniti uobičajena pitanja i nedoumice vezane za “lip lift”. Jedan od osnovnih principa koje dr  primenjuje u svom pristupu jeste  kreiranje skladnog izgleda sa konačnim efektom podizanja gornje usne uz nastojanje da se potignu željeni rezultati koristeći najnovije metode i tehnike. Konsultativni pregled će pokrenuti diskusiju oko očekivanja pacijenta, objasniti hiruršku tehniku koja se može primeniti nakon pažljive i temeljne procene strukture usana što će doprineti realnoj i objektivnoj proceni rezultata. 

Šta podrazumeva ‘lip lit’ procedura?

Na početku procedure aplikuje se anestezija kako bi se obezbedila potpuno bezbolna i komforna intervencija. Potom se načini rez shodno planu intervencije koji je utvrđen prilikom pregleda.

Tanak segment viška kože se uklanja iz obeležene regije. Ostatak koze se potom povlači nagore, put nosa, i defekt zatvara odgovarajućim šavovima u više slojeva kako bi ožiljak bio što manje vidljiv.

Po završenoj intervenciji predeo reza se zaštiti malim flasterom. Konci se uklanjaju sedam dana nakon intervencije. Procedura traje oko 30-45 minuta, rez je postavljen neposredno ispod nosa.

Adekvatna hirurška tehnika ostavlja praktično nevidljiv ožiljak, i sprovodi se u uslovima lokalne anestezije.

Koliko traje oporavak nakon ‘lip lifta’?

Oporavak je relativno kratkotrajan, najčešće traje 3-5 dana. Pacijent dobija odgovarajuće lekove koji otklanjanju tegobe i rizik od razvoja infekcije. Šavovi se obično uklanjanju 7 dana nakon intervencije. Pacijenti mogu očekivati da usna bude blago otečena 7-10 dana nakon intervencije. Ožiljak je praktično nevidljiv, smešten i sakriven u prirodnoj bori ispod nosa.

U nekim slučajevima može postojati osećaj umerene zategnutosti u predelu gornje usne u trajanju od nekoliko nedelja.

Koliko traju rezultati ‘lip lifta’?

Efekti procedure su trajni. Za razliku od injekcionih metoda tj. filera, ’lip lift’ pruža rezultate koji traju doživotno. Pacijenti ne moraju da se izlažu dodatnim troškovima za ponovljene procedure kao što su fileri. Svojom posvećenošću i preciznošću u radu dr može pružiti svojim pacijentima kvalitetan i trajan rezultat koji ispunjava njihova estetska očekivanja.

Kome je potreban ‘lip lift’?

Ovom procedurom se mogu postići dobri rezultati kako kod starijih tako i kod mlađih pacijenata. 

Kod mlađih se procedurom praktično izbegava ‘plastičan’ izgled kao nakon aplikacije filera. Treba znati da  neće svake usne dobiti poboljšanje ubrizgavanjem filera. ‘Lip lift’ daje gornjoj usni prijatan, podmlađen, atraktivniji izgled i bolje definisan karakter, uz povećan volumen i bolju vidljivost gornjih zuba. 

Sa starenjem, gornja usna gubi na volumenu i povećava se visina usne. Kada se primeni kod starijih pacijenata, usne dobijaju mlađi izgled i bolji balans sa ostalim delovima lica kao i senzualan izgled regije oko usta. Osim toga povećava se volumen usne i ublažavaju se vertikalne bore karakteristične za gornju usnu.

Šta se postiže ‘lip liftom’?

 • Krajnji rezultat je diskretan i odmeren ali je efekat značajan i trajan. Nekoliko promena je moguće primetiti već neposredno nakon procedure.
 • Smanjuje se visina gornje usne tako da je razmak između nosa i rumenog dela usne manji
 • Postiže se senzualniji i atraktivniji izgled usana 
 • Bolje prikazan rumeni deo gornje usne koji se blago izvrće (savija nagore)
 • Poboljšana vidljivost gornjih zuba
 • Povećava se volumen kako rumenog tako i preostalog dela usne
 • Diskretno poboljšanje izgleda uglova usana
 • Ublažavaju se vertikalne bore gornje usne
 • Doprinosi mlađem i osveženom izgledu usana i donje trećine lica
 • Poboljšanje balansa donje trećine lica kod pacijenata sa tankim usnama
 • Naglašava se anatomska krivina u centralnom delu gornje usne 
 • Usna se blago preoblikuje i podiže, kreira se puniji, jedriji izgled gornje usne 
 • Smanjuje se potreba za korišćenjem filera
Pozovite nas radi besplatne konsultacije: +381116303333
Podizanje gornje usne (lip lift) Cena Akcijska cena
Podizanje gornje usne (lip lift) 100.000 65.000

Načini plaćanja

 •  gotovinom
 •  čekovima
 •  karticom bilo koje banke
 •  prenosom na tekući račun poliklinike u ceokupnom iznosu pre intervencije, račun br. 160-529456-83 (Banka Intesa)

Na rate
Takodje postoji mogućnost plaćanja na rate:
• Intezinom karticom na do 4 rate
• Čekovima bilo koje banke ( na do 3 mesečne rate)

Napomena

– u cenu usluge su uračunate konsultacije sa doktorom specijalistom, kao i dve kontrole nakon izvršene intervencije
– nakon konsultacije, ukoliko se pacijent odluči za sprovođenje hirurške intervencije, potrebno je uplatiti avans u iznosu od 25% od ukupne cene usluge i potom zakazati odgovarajući termin.
U slučaju odustajanja ili otkazivanja zakazane operacije uplaćeni avans se ne vraća pacijentu.
Odlaganje intervencije je izvodljivo u skladu sa mogućnostima poliklinike.

Imate li pitanje za nas?

Naši doktori i medicinski tehničari su tu za vas.

+381 11 63 03 333
+381 65 29 67 537
info@
Zakažite pregled

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.