fbpx

Pedijatrija i dečija hirurgija

Zakažite Vaš termin

Pedijatrija i dečija hirurgija

Solar Medical Center je poliklinika gde pedijatrija i pristup oboljenjima pedijatrijskog uzrasta obavljaju i pedijatar i dečiji hirurg.

Mogućnost organizovanja mini konzilijuma obezbeđuje veliku sigurnost u postavljanju dijagnoze kod stanja i simptoma gde se prepliću hirurška i internistička simptomatologija.

Pedijatrija i dečija hirurgija

Brzim laboratorijskim testom kompletne krvne slike, leukocitarne formule i CRP-a, za ne više od 4 minuta možemo utvrditi etiologiju nastanka infektivnog stanja, tj. da li se radi o ozbiljnoj infekciji i da li se radi o bakterijskom ili virusnom uzročniku. Takođe, ovim brzim testovima možemo uočiti da li je dete anemično ili ima promena u stvaranju belih krvnih zrnaca.

Pulsnom oksimetrijom, tokom pregleda, gotovo trenutno, utvrđujemo oksigenaciju u kapilarnoj krvi koja može uputiti o stanju plućne funkcije posebno kod bronhalne hiperreaktivnosti, astme, pneumonija i sl. Detekcijom pulsa ustanovljava se odstupanje od optimalnog broja otkucaja srca. Ovo nam može biti siguran znak da preporučimo dalje analize ili je potrebno izvršiti prijem deteta u bolnicu.

Pedijatrijski pregled može biti opšti sistematski pregled zdravog deteta, pregled bolesnog deteta sa brzom laboratorijskom dijagnostikom kompletne krvne slike, leukocitarne formule i CRP-a. Po potrebi ili zahtevu lekara može se u pregled deteta uključiti kompletna biohemijska dijagnostika i ultrazvuk srca, abdomena, štitne žlezde i dr.

Pregled dečijeg hirurga obaviće iskusni lekar koji može dijagnostikovati hirurške indikacije ili obaviti hirurške zahvate u lokalnoj anesteziji, kao što je ušivanje tj. obrada rane i previjanje.

pedijatrija-2

U našem centru može se izvršiti imobilizacija preloma, naprsnuća ili uganuća, plastičnim ili klasičnim gipsanim zavojem.

Dečija hirurgija predstavlja oblast medicine i granu hirurgije koja se bavi lečenjem hirurških oboljenja u dečijem uzrastu. Između dečije hirurgije i hirurgije odraslih postoje brojne specifičnosti koje se zasnivaju na anatomskim i fiziološkim razlikama izmedu organizma deteta i odrasle osobe.

Te razlike su izraženije što je dete mlađe i ogledaju se u različitoj etiologiji bolesti (kongenitalne – urođene anomalije i poremećaji), različitoj otpornosti prema infekcijama, različitoj građi i strukturi tkiva, što zahteva drugačiji pristup i precizniji hirurški rad.

Najčešća hirurška oboljenja u dečjem uzrastu: Granulom pupka, dečje kolike – grčevi, problemi sa stolicom, ingvinalne i pupčane kile, abdominalne kolike – bolovi u trbuhu, nespušteni ili migratorni testisi, oboljenja prepucijuma – balanitisi, adhezije, fimoze, itd. Kod dece su česte i povrede – lacerokontuzne rane, posekotine opekotine, uganuća zglobova i prelomi.

NAŠE USLUGE

KONTAKTIRAJTE NAS

 • +381 11 6303 333

 • +381 65 2967 537

 • info@solarmedical.rs tsljukic@solarmedical.rs

 • Jurija Gagarina 20LJ, A Blok,
  11070 Novi Beograd

Pon – Pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

ZAPOSLENJE

Ukoliko želite da radite kod nas na radnom mestu doktor specijalista, specijalista prodaje ili medicinska sestra/tehničar, pošaljite nam Vaš CV.

Kontaktirajte nas

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovinom,
 • Čekovima (do 3 mesečne rate za iznos preko 10.000 dinara),
 • Karticom (do 4 mesečne rate karticama Banka Intesa za iznos preko 10.000 dinara),
 • Na tekući račun poliklinike 160-529456-83 (Banka “Intesa”).
 • Preko osiguravajućih kuća Uniqa, Triglav i Generali

Pročitajte više o načinima plaćanja

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

  PROČITAJTE VIŠE NA NAŠEM BLOGU

  Bolovi u trbuhu kod dece

  Ne postoji roditelj koji se tokom rasta svoga deteta nije više puta sreo sa ovim problemom koji ponekad predstavlja pravu noćnu moru za roditelje.

  Go to Top