fbpx

Pedijatrija i dečija hirurgija

Zakažite Vaš termin

Pedijatrija i dečija hirurgija

Solar Medical Center je poliklinika gde pedijatrija i pristup oboljenjima pedijatrijskog uzrasta obavljaju i pedijatar i dečiji hirurg.

Mogućnost organizovanja mini konzilijuma obezbeđuje veliku sigurnost u postavljanju dijagnoze kod stanja i simptoma gde se prepliću hirurška i internistička simptomatologija.

Brzim laboratorijskim testom kompletne krvne slike, leukocitarne formule i CRP-a, za ne više od 4 minuta možemo utvrditi etiologiju nastanka infektivnog stanja, tj. da li se radi o ozbiljnoj infekciji i da li se radi o bakterijskom ili virusnom uzročniku. Takođe, ovim brzim testovima možemo uočiti da li je dete anemično ili ima promena u stvaranju belih krvnih zrnaca.

Pulsnom oksimetrijom, tokom pregleda, gotovo trenutno, utvrđujemo oksigenaciju u kapilarnoj krvi koja može uputiti o stanju plućne funkcije posebno kod bronhalne hiperreaktivnosti, astme, pneumonija i sl. Detekcijom pulsa ustanovljava se odstupanje od optimalnog broja otkucaja srca. Ovo nam može biti siguran znak da preporučimo dalje analize ili je potrebno izvršiti prijem deteta u bolnicu.

Pedijatrijski pregled može biti opšti sistematski pregled zdravog deteta, pregled bolesnog deteta sa brzom laboratorijskom dijagnostikom kompletne krvne slike, leukocitarne formule i CRP-a. Po potrebi ili zahtevu lekara može se u pregled deteta uključiti kompletna biohemijska dijagnostika i ultrazvuk srca, abdomena, štitne žlezde i dr.

Pregled dečijeg hirurga obaviće iskusni lekar koji može dijagnostikovati hirurške indikacije ili obaviti hirurške zahvate u lokalnoj anesteziji, kao što je ušivanje tj. obrada rane i previjanje.

U našem centru može se izvršiti imobilizacija preloma, naprsnuća ili uganuća, plastičnim ili klasičnim gipsanim zavojem.

Dečija hirurgija predstavlja oblast medicine i granu hirurgije koja se bavi lečenjem hirurških oboljenja u dečijem uzrastu. Između dečije hirurgije i hirurgije odraslih postoje brojne specifičnosti koje se zasnivaju na anatomskim i fiziološkim razlikama izmedu organizma deteta i odrasle osobe.

Te razlike su izraženije što je dete mlađe i ogledaju se u različitoj etiologiji bolesti (kongenitalne – urođene anomalije i poremećaji), različitoj otpornosti prema infekcijama, različitoj građi i strukturi tkiva, što zahteva drugačiji pristup i precizniji hirurški rad.

Najčešća hirurška oboljenja u dečjem uzrastu: Granulom pupka, dečje kolike – grčevi, problemi sa stolicom, ingvinalne i pupčane kile, abdominalne kolike – bolovi u trbuhu, nespušteni ili migratorni testisi, oboljenja prepucijuma – balanitisi, adhezije, fimoze, itd. Kod dece su česte i povrede – lacerokontuzne rane, posekotine opekotine, uganuća zglobova i prelomi.

NAŠE USLUGE

KONTAKTIRAJTE NAS

  • +381 11 6303 333

  • +381 65 2967 537

  • info@solarmedical.rs tsljukic@solarmedical.rs

  • Jurija Gagarina 20LJ, A Blok,
    11070 Novi Beograd

Pon – Pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

ZAPOSLENJE

Ukoliko želite da radite kod nas na radnom mestu doktor specijalista, specijalista prodaje ili medicinska sestra/tehničar, pošaljite nam Vaš CV.

Kontaktirajte nas

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

PROČITAJTE VIŠE NA NAŠEM BLOGU

Bolovi u trbuhu kod dece

Ne postoji roditelj koji se tokom rasta svoga deteta nije više puta sreo sa ovim problemom koji ponekad predstavlja pravu noćnu moru za roditelje.

Promena radnog vremena

Dragi naši posetioci zbog uvođenja vanrednog stanja radno vreme poliklinike je promenjeno:

Ponedeljak-petak 07:30h-16:30h;
Subota 08:30h-16:30h;

Hvala Vam na razumevanju.