fbpx

Pedijatrija i dečija hirurgija

Zakažite Vaš termin

Pedijatrija i dečija hirurgija

Solar Medical Center je poliklinika gde  pedijatrija i pristup obolenjima pedijatrijskog uzrasta obavlja i pedijatar i dečiji hirurg.

Mogućnost organizovanja mini konzilijuma obezbeđuje veliku sigurnost u postavljanju dijagnoze kod stanja i simptoma gde se prepliću hirurška i internistička simptomatologija.

Brzim laboratorijskim testom kompletne krvne slike,leukocitarne formule i CRPa za ne više od 4 min možemo utvrditi etiologiju nastanka infektivnog stanja tj. da li se radi o ozbiljnoj infekciji i da li se radi o bakterijskom ili virusnom uzročniku. Takođe ovim brzim testovima možemo uočiti da li je dete anemično ili ima promena u stvaranju belih krvnih zrnaca. Pulsnom oksimetrijom, tokom pregleda, gotovo trenutno, utvrđujemo oksigenaciju u kapilarnoj krvi koja može uputiti o stanju plućne funkcije posebno kod bronhalne hiperreaktivnosti, astme, pneumonija i sl. Detekcijom pulsa ustanovljava se odstupanje od optimalnog broja otkucaja srca. Ovo nam može biti siguran znak da preporučimo dalje analize ili je potrebno izvršiti prijem deteta u bolnicu.

Pedijatrijski pregled može biti opšti sistematski pregled zdravog deteta, pregled bolesnog deteta sa brzom laboratorijskom dijagnostikom kompletne krvne slike, leukocitarne formule, CRPa. Po potrebi ili zahtevu lekara može se u pregled deteta uključiti kompletna biohemijska dijagnostika i ultrazvuk  srca, abdomena, štitne žlezde i dr.

Pregled dečijeg hirurga obaviće iskusni lekar koji može dijagnostikovati hirurške indikacije ili obaviti hirurške zahvate u lokalnoj anesteziji kao što je ušivanje tj. obrada rane i previjanje.

U našem centru može se izvršiti imobilizacije preloma, naprsnuća ili uganuća plastičnim ili klasičnim gipsanim zavojem.

Dečija hirurgija predstavlja oblast medicine i granu hirurgije koja se bavi lečenjem hirurških oboljenja u dečijem uzrastu. Između dečije hirurgije i hirurgije odraslih postoje brojne specifičnosti koje se zasnivaju na anatomskim i fiziološkim razlikama izmedu organizma deteta i odrasle osobe. Te razlike su izraženije što je dete mlađe, i ogledaju se u različitoj etiologiji bolesti ( kongenitalne- urodene anomalije i poremećaji) različita otpornost prema infekcijama, različita građa i struktura tkiva što zahteva drugačiji pristup i precizniji hirurški rad. Najčešca hirurška oboljenja u dečjem uzrastu. Granulom pupka, dečije kolike-grčevi, problemi sa stolicom, ingvinalne i pupčane kile, abdominalne kolike-bolovi u trbuhu, nespušteni ili migratorni testisi, oboljenja prepucijuma-balanitisi, adhezije, fimoze… Kod dece su česte i povrede-lacerokontuzne rane, posekotine opekotine, uganuća zglobova, prelomi..

NAŠE USLUGE

KONTAKTIRAJTE NAS

  • +381 11 6303 333

  • +381 65 2967 537

  • info@solarmedical.rs tsljukic@solarmedical.rs

  • Jurija Gagarina 20LJ, A Blok,
    11070 Novi Beograd

Pon – pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

AKCIJE I PAKETI: PEDIJATRIJA

Paketi Redovna cena Akcijska cena
50% na pregled dečijeg hirurga 6.000 rsd 3.000 rsd Zakažite termin
50% na pedijatrijski pregled 6.000 rsd 3.000 rsd Zakažite termin
50% na konzilijarni pregled pedijatra i hirurga zajedno 8.000 rsd 4.000 rsd Zakažite termin
40% popusta na pedijatrijski pregled za vakcinaciju zdravog deteta 2.700 rsd Zakažite termin

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

PROČITAJTE VIŠE NA NAŠEM BLOGU

Bolovi u trbuhu kod dece

Ne postoji roditelj koji se tokom rasta  svoga deteta nije više puta sreo sa ovim problemom koji ponekad predstavlja pravu noćnu moru za roditelje...