fbpx
TELEMEDICINA - Želite konsultaciju sa doktorom, a nemate vremena ili Vam hitno treba odgovor?

Hijaluronski fileri

Zakažite Vaš termin

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri predstavljaju dermalne filere na bazi hijaluronske kiseline.

Hijaluronska kiselina predstavlja prirodnu supstancu koja se normalno nalazi u našoj koži i zadužena je sa hidrataciju kože, a ima važnu ulogu i u obnavljanju kože i u aktivnosti fibroblasta (ćelija koje sintetišu kolagen).

Hijaluronski fileri predstavljaju prirodno i bezbedno rešenje za:

 • popunjavanje bora

 • korekciju jagodica

 • uklanjanje podočnjaka

 • konturisanje lica

 • konturisanje donje vilice

 • lifting lica hijaluronom

 • povećanje ili konturisanje usana

 • korekcija nosa

Hijaluron i lifting hijaluronom (zatezanje koze)

Lifting lica hijaluronom predstavlja sve popularniji tretman lica koji je zamenio klasično popunjavanje bora. Lifting lica koriguje uzrok nastanka bora, nadoknađujući volumen koštanog i masnog tkiva koji se starenjem smanjuje.

Hijaluron lifting lica (zatezanje koze) podrazumeva aplikaciju male količine hijalurona u 8 tačaka na licu koje trpe najveće promene tokom starenja.

Ovakav pristup omogućuje ublažavanje bora i popravljanje tonusa kože sa malom količinom materijala, tako da pacijent zadržava prirodni izgled lica.

Osim toga (zatezanje koze) lifting hijaluronom daje podršku koži i potkožnom tkivu čime usporava proces opuštanja lica.

Pogledajte akcije i pakete

Najkvalitetniji hijaluronski fileri – Juvederm

Zadovoljstvo naših pacijenata, briga o njihovom zdravlju i bezbednosti je imperativ našeg poslovanja. Zato smo odabrali najkvalitetniji Juvederm filer (Volumu, Volift, Volbela, Volite).

Juvederm fileri predstavljaju glatke gelove na hijaluron bazi koji se najbolje integrišu u kožu, obezbeđuju prirodni rezultat i maksimalnu dužinu trajanja.

Zakažite termin
View this post on Instagram

A post shared by Solar Medical Center (@solarmedicalcenter) on

View this post on Instagram

A post shared by Solar Medical Center (@solarmedicalcenter) on

View this post on Instagram

A post shared by Solar Medical Center (@solarmedicalcenter) on

View this post on Instagram

A post shared by Solar Medical Center (@solarmedicalcenter) on

Zadovoljni pacijenti

Podmlađivanje vrata i dekoltea, lifting lica i zatezanje kože

Među prvima u Srbiji počeli smo sa primenom Juvederm Volite hijalurona, specijalno dizajniranog filera za ublažavanje finih bora vrata i dekoltea, poboljšanje kvaliteta i obnavljanje kože lica, vrata i dekoltea.

Juvederm Volite hijaluron kontinuirano tokom 9 meseci hidrira i obnavlja kožu.

Galerija fotografija pre i posle hijaluronskog filera

Hijaluronski fileri cenovnik:

Hijaluronski fileri Cena Akcijska cena
Botox jedne regije + 1 ml filera 34.200
Hijaluronski fileri – Juvederm Ultrasmile (0,55ml) 13.000 11.800
Hijaluronski fileri – Juvederm (1ml) 23.600 22.400
Hijaluronski fileri – Restylane (1ml) 23.600 22.400
Hijaluronski fileri – Revanesse (1ml) 22.400 21.200
Hijaluronski fileri – Luminera (1ml) sa lidokainom 22.400 21.200
Hijaluronski fileri – Luminera (1ml) bez lidokaina 22.400 21.200
Hijaluronski filer Neauvia 1 ml
20.000 17.700
Hijaluronski filer Neauvia Hydro Deluxe 2,5 ml 20.000 17.700
Kantopeksija nehirurška 1 – cat eye (mačije oko) 38.000 35.000
Kantopeksija nehirurška 2 – cat eye (mačije oko) 48.000 45.000
Kantopeksija nehirurška 3 – cat eye (mačije oko) 58.000 55.000
Nehirurška korekcija nosa 23.600 22.400
Hijaluronidaza 9.000
Nehirurški temporalni lifting 40.000 37.200

Drugi o nama:

Načini plaćanja

 • gotovinom
 • čekovima (do 3 mesečne rate za iznos preko 10 000 din)
 • karticom (do 4 rate karticama Banka Intesa, ili do 3 rate ukoliko imate kreditnu karticu druge banke, za iznos preko 10 000 din)
 • na tekući račun poliklinike 160-529456-83 (Banka Intesa)
 • preko osiguravajućih kuća Uniqa, Triglav i Generali

Imate pitanje za nas?

Naši doktori i sestre su tu za vas

+381 11 63 03 333
+381 65 29 67 537
info@
Zakažite pregled

ČESTA PITANJA O FILERIMA:

Fileri predstavljaju supstance koje se ubrizgavaju u određene regije na licu ( nešto ređe vrat i dekolte) u cilju korigovanja postojećih deformiteta-najčešće bora, povećanja volumena ili konturisanja određenog dela lica ( jagodice,usne, brada..) Osnovni sastojak filera je hijaluronska kiselina koja se i inače nalazi u koži.

U zavisnosti od regije koja se tretira koriste se fileri različite gustine i od toga zavisi i trajanje efekta filera.Što je filer gušći i ima veću koncentraciju hijaluronske kiseline efekat je duži. Za usne efekat je 6-9 meseci, nazolabijalne bore 12-18 meseci,18-24 mesici za jagodice i bradu…) pored toga na trajanje efekta utiču i neke životne navike( pušenje,izlaganje suncu, fizička aktivnost…) godine života, hormonski status.

Dermalni fileri se mogu koristiti za sve regije na licu ( čelo, temporalna regija, podočnjaci, jagodice,usne,brada) kao i za vrat dekolte pa i šake.

Postupak podrazumeva nanošenje anestetičke kreme ( koja stoji 10-15min), po potrebi obeležavanje regija koje se tretiraju, ubrizgavanje filera iglicom ili kanilom u treturanu regiju. Pored primene anestetričke kreme, neki fileri u sebi sadrže lokalni anestetik tako da je procedura potuno bezbolna. Po potrebi se može koristiti led koji pored obezboljavanja sprečava i pojavu eventualnih otoka.

U zavisnosti od regije koja se tretira rezultati su vidljivi odmah ( naročito usne, nazolabijalne bore, podočnjaci, jagodice, midface…) ali fileru treba oko 2-3 nedelje da se „ veže“ i tada se vidi konačan rezultat i to je razlog za kontrolu nakon 10-15 dana.

Dermalni fileri su potpuno neškodljivi i bezbedni jer se u SMCu koriste isključivo fileri renomiranih svetskih proizvođača koji su registrovani kako kod nas tako i U SAD i celoj Evropi.

Neželjeni efekti praktično ne postoje ili su minimalni i prolazni ako se filer pravilno aplikuje.Može se javiti manja modica na mestu ubodakoja prolazi vrlo brzo, u određenim regijama ( obično usne ) se može javiti blagi otok koji je takođe prolaznog karaktera.Dodatnu sigurnost nam obezbeđuje enzim hijaluronidaza kojim se filer vrlo lako i brzo može „ istopiti“ tj razgradititi u potpunosti.

Botoks se u estetici koristi za mimične bore i to obično za regiju čela, između očiju( glabela) oko očiju( bore smejalice, cross feet), ređe predeo brade,usana i vrata.Botoks deluje tako što relaksira mišiće i na taj način redukujemo postojeće bore i sprečavamo nastanak novih. Filerima se popunjavaju statične bore ( koje ne raguju na botoks) vrši se nadoknada volumna gde je to potrebnoi konturisanje i moduliranje određenog dela lica.

U SMC u se koriste samo registrovani fileri renomiranih svetskih proizvođača : Allergan-Juvederm fileri proizvedeni u SAD najkvalitetniji i najviše korišćeni fileri u celom svetu i Neuvia organski hipoalergijski fileri koji sadrže kolagen stimulatore proizvedeni u Italiji i Švajcarskoj

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.

  Go to Top