Botox

Botox je medicinski tretman koji privremeno zamrzava mišiće lica zadužene za mimiku tako da ukoliko ovaj tretman radite kod za to obučenog lekara, njime se brišu ili umanjuju bore na licu, dok mimika ostaje potpuno očuvana. U pitanju je nehirurška terapija koja koži pruža svež, mladalački izgled i rade je milioni ljudi širom sveta. Botoxom se najčešće tretiraju bore na čelu, bore između obrva i oko očiju, bore oko usana i na vratu.

Kada je pravi trenutak da uradite botox i koliko često ćete tretman ponavljati zavisi od tipa kože, jačine mimike pojedinca, uzrasta i genetike, tako da se to razlikuje od osobe do osobe. Uobičajeno trajanje efekata tretmana je 4-6 meseci, pa je proceduru potrebno ponavljati dva do tri puta godišnje. Na ovaj način se sprečava ponovni nastanak bora.

Botoxu se može pristupati i preventivno, kako bi se nastanak bora predupredio i ta procedura se obično zove baby botox ili micro botox i primenjuje se kod osoba mlađeg uzrasta.

botox-1

Botox i njegova primena

Primena botoxa je bezbolna, tako da nema potrebe za anestezijom, a sama procedura podrazumeva ubrizgavanje supstance u problematične regije veoma tankom iglom. Naravno, kod pacijenata sa nižim pragom bola, apsolutno je moguće i staviti lokalni anestetik pre terapije. Tretman traje oko dvadeset do trideset minuta, a efekti se vide nakon sedam do deset dana. Zato je potrebno da pacijenti dođu na kontrolu nakon dve nedelje, kada se ukoliko ima potrebe radi eventualna korekcija. Što se neželjenih efekata tiče, ponekad Vam se može javiti blaga glavobolja, modrica ili osećaj težine na čelu, ali to sve vrlo brzo prolazi.

Nakon botox tretmana najbolje je napraviti dan ili dva pauzu pre nego što se vratite svojim aktivnostima, pogotovu vežbanju. Takođe nekoliko sati nakon botoxa ne bi trebalo da koristite šminku ni stavljate bilo koji proizvod na lice. Tokom konsultacija i nakon procedure, lekar će Vas obavestiti o svemu što je potrebno da znate i uradite pre i nakon tretmana radi Vaše bezbednosti i najboljih rezultata.

Botox cena

Botox cena zavisi od kvaliteta preparata koji se koriste. S jedne strane je izuzetno važno da proceduru uradite u lekarskoj ordinaciji, kod iskusnog lekara koji je za to adekvatno obučen, a sa druge strane da su preparati najboljeg kvaliteta. Ne oklevajte da se kod Vašeg lekara raspitate o svim ovim detaljima, kao i o potencijalnim nedoumicama koje imate kako bi Vam pomogao da odaberete najbolju moguću opciju za Vas.

Dr Konstantinos Bourelakis

Kategorije

KONTAKTIRAJTE NAS

Pon – Pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.