fbpx

Koštunjavi plodovi – preporuka kod dijabetesa

Lešnici, bademi, pistaći, semenke, leblebije i njihove industrijske prerađevine su po količini ugljenih hidrata slični vrstama voća koja su najbogatija ugljenim hidratima. Njihova je prednost nad sirovim voćem u bogatijem sadržaju belančevina (kao kod ribljeg mesa) tako da imaju niži glikemijski indeks.

Nepovoljna strana je veliki sadržaj masnoća (kao kod svinjskih kobasica i slanine) tako da ih treba ograničiti kod gojaznih na jednu šaku dnevno.

Izbegavati: džemove, pekmeze, kompote, želee sa dodatkom šećera.

Sladila

Za korekciju ukusa biljnog čaja, limunade, kakao, dozvoljena je upotreba biljnog zaslađivača – STEVIE. Izbegavati: šećer, med, veštačke zaslađivače.

Gazirane sokove izbegavati

Ne zaboravite da držite ishranu pod kontrolom prateći efikasan sistem razvijen od strane Dr Nele Solar – “Solar 511“.

Kategorije

KONTAKTIRAJTE NAS

Pon – Pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.