fbpx

Žitarice, hleb i testenine u ishrani osoba obolelih od dijabetesa

Hleb i prerađevine od brašna (testenine) čine grupu namirnica koje su najbogatiji izvor ugljenih hidrata (skrob, šećer) u ishrani. Ovo je razlog da se strogo ograniči upotreba svih ovih namirnica kod osoba koje imaju ovu hroničnu bolest.

Preporuka je koristiti celovito zrno: raži, ovsa, heljde, kinoe, spelte, amaranta, prosa, ječma, integralno pšenično brašno i proizvode od ovih žitarica.

Takođe je preporučljivo koristiti ih za doručak dok upotrebu ovih namirnica u popodnevnim ili večernjim časovima svesti na minimum, tj. do 50 gr.

Izbegavati: belo pšenično brašno, kukuruz, pirinač.

Izbegavati hleb i peciva kojima je dodat samo kvasac.

Kategorije

KONTAKTIRAJTE NAS

Pon – Pet 07:30 – 21:00
Subota 08:30 – 19:00
Nedelja Ne radimo

LOKACIJA

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.