fbpx

Kada na prvi pregled ginekologa?

Mnogi roditelji i mlade devojke su u zabludi ako misle da ne treba da idu kod ginekologa ukoliko nisu imale intimne odnose. Međutim, lekari preporučuju da na pregled dođu što pre, kako bi ostvarile prvi kontakt sa ginekologom, upoznale telo i njegove funkcije, ali i dobile savete o kontracepciji i polnim bolestima pre nego što se upuste u intimne odnose.

Pregledi devojaka koje još nemaju polne odnose u velikoj meri su olakšani uvođenjem ultrazvučnih aparata, jer lekar može da vidi izgled i veličinu materice i jajnika, što se sve radi bezbolno preko stomaka. Upravo na osnovu ovakvih pregleda ginekolog može da utvrdi da li je sve u redu sa organima i postoje li potencijalni problemi. Svakako će mu biti važni i podaci o menstrualnom ciklusu, na osnovu kojih može da donese zaključke da li reproduktivni organi funkcionišu kako bi trebalo.

Ono što bi svaka devojka trebalo da učini je, ako oseti bol, izostanak ciklusa ili bilo kakav ginekološki problem, da se odmah javi lekaru. Pojačan iscedak iz vagine, svrab, peckanje i neprijatan miris takođe su razlozi za posetu ginekologu.

Zanimaju Vas estetske i antiaging usluge?

Niste sigurni da li je procedura bolna, koliko traje i da li kod nas možete dobiti najbolju uslugu? 

Ne brinite, tu smo da Vam pomognemo i objasnimo svaki korak. 

Pozovite nas ili nam pošaljite email već sada i dobrodošli u Solar Medical Centar.