Sta je kolagen?

Kolagen je najzastupljeniji i najvazniji  protein u ljudskom organizmu. Njegova uloga je održavanje normalnog stanja kože, kose, noktiju, očne jabučice, kostiju, mišića i zglobova. Kolegen daje elastičnost i čvrstinu koži, kostima, tetivama, hrskavici, vezivnom tkivu i zubima, to je materija u strukturi vaše kože koja je održava čvrstom, jedrom i mladom. Postoji više vrsta kolagena, najvažniji su i ( nalazi se u koži, kosi, noktima, kostima i ligamentima), II ( nalazi se u hrskavici u zglobovima) i III ( koji se nalazi u kostima, dentinu, hrskavicama, tetivama i drugim vezivnim tkivima).

Mlada koža se lako regeneriše i stvara novi kolagen. Nakon 25. godine, koža gubi oko 1,5% kolagena svake godine. Posle 40. godine naš organizam troši više kolagena negó što je u stanju da proizvede. Pušenje, veliki unos šećera, preterana izloženost suncu, metabolički poremećaji, genetika i prirodni proces starenja utiču na gubitak kolagena u našem telu.

Koje efekte ima kolagen u našem organizmu?

  • Jačanje kose i noktiju

  • Zatezanje kože lica i tela

  • Ublažavanje bolova u zglobovima


Kako možemo da nadoknadimo kolagen?

Kolagen možemo da nadoknadimo unošenjem hrane bogate kolagenom: ( piletina, govedina, belance, riba, školjke, supe od mesa, zeleno povrće, koštunjavo voće i unosom vitamina C ( ima glavnu ulogu u sintezi kolagena). Govedji kolagen jeizgradjen od kolagena I i II, u pilećem mesu kolagen II, a u ribljem kolagen I. Njegova prednost je da se brže i bolje absorbuje u našem organizmu.

Prvi simptomi nedostatka kolagena su suva i dehidrirana koža, pojava prvih bora, lomljivi nokti, istanjena i proredjena kosa.

+381 65 29 67 537

Da bi smanjili razgradnju kolagena, potrebno je da se hranimo pravilno, da unosimo namirnice koje sadrže veliku količinu kolagena, potrebno je vežbati, izbegavati pušenje i prekomerno sunčanje, unositi dovoljnu količinu vitamina C. Potrebno je koristiti kao deo dnevne rutine nege, antioksidanse koji će neutralisati slobodne radikale. Iz tog razloga se preporučuje korišćenje seruma sa vitaminom C, svako jutro. Nakon toga je potrebno naneti SPF faktor 50+, bez obzira da li je leto ili zima. Takodje postoje kreme za dnevnu i noćnu negu, koje pospešuju reaktivaciju kolagena u koži.

Osim hrane koja sadrži kolagen, preporučuje se i unos suplemenata na bazi kolagena, imajući u vidu da nismo uvek u stanju da putem hrane nadoknadimo gubitak kolagena. Postoje razni oblici kolagena, u vidu tableta, ámpula, praha, tečni. U suplementima kolagen je hidrolozivan i samim tim njegova resorpcija je mnogo bolja negó iz hrane. Kako bi njegova iskoristivos bila bolja, preporučuje se i vitamin C. Preporučene dnevne doce su od 5g do 10g, tri meseca u kontinuitetu.

Pored ishrane, seruma i krema, postoje tretmani koji pomažu koži da regeneriše izgubljeni kolagen i povrati jedrinu i sjaj: hemijski pilinzi, dermapen, radiotalsni lifting, kolagen stimulatori, biorevitalizacija, aparaturni tretmani, laseri, kolagen niti, itd.

Šta su kolagen niti?

Tretman kolagen nitima je novitet na našem tržištu i ubrzo je postao veoma popularan, Radi se o “ končićima” koji sadrže kolagen i proteine. Niti se aplikuju na površinu kože, u boru, i razgradjuju se, a hraniljivi sastojci prodiru u kožu i popunjavaju bore, pospešuju tonus i proizvodnju kolagena.

Posle 25. godine proizvodnja kolagena se smanjuje i tonus lica počinje da pada. Tretman kolagen nitima vraća koži  elastičnost i vlagu, ublažuje znakove starenja, i doprinosi da Vaše lice povrati jedrinu i mladolik izgled.

Kako se izvodi tretman?

Tretman kolagen nitima se izvodi u seriji od tri tretmana, na 7 ili 14 dana. Nakon toga, za maskimalan rezultat potrebno je ponoviti tretman održavanja 1 mesečno, minimum jednom u 2 meseca.

Kada se vidi efekat?

Prvi rezultati se vide odmah nakon prvog tretmana, koža postaje jedrija i sjajnija, medjutim sinteza kolagena je vidljivija nakon 14 dana. Imajući u vidu da se radi o neinvazivnom i prirodnom tretmanu, potrebno je ponoviti tretman više puta, kako bi efekat bio vidljiviji.

Koliko traje efekat?

Efekat je veoma indivudalan i zavisi od mnogobrojnih faktora: kvaliteta kože, načina života, da li je osoba pušač ili ne, da li se eksponira konstanto sunčevim zracima, da li ima neko autoimuno oboljenje, da li neguje kožu i unosi dovoljnu količinu kolagena kroz hranu i suplemente, takodje zavisi od starosnog doba ( nakon 25. godine, nivo kolagena godišnje opada za 1,5%).

Kako se izvodi tretman?

Prvo je potrebno očistiti lice od šminke mlekom za čišćenje, nakon toga se nanosi tonik. Posle tonika, radi se blagi piling kako bi uklonili sloj mrtvih ćelija. Nakon toga nanosimo serum i počinjemo sa plasiranjem niti u borice. Na prvom tretmanu se rade bore koje su najvidljivije, kao i na svakom sledećem. Niti se razgradjuju primenom toplog čekića ili RF-a ( radiotalasa).

Kome se preporučuje ovaj tretman?

Tretman mogu da rade svi, sve osobe koje imaju bore, kao i one koje nemaju a žele da povrate izgubljenu jedrinu i sjaj.

Oporavak nakon tretmana kolagen nitima

Nema oporavka. Nakon tretmana možete odmah da se vratite normalnim aktivnostima, pa čak i šminkanju.

Preporuke nakon tretmana

Umivanje hladnom vodom, barem 48h nakon tretmana.

Da li se  može kombinovati sa drugim anti age tretmanima?

Pre tretmana ,poželjno je uraditi higijenski tretman ili hydrafacial. Nakon tretmana, posle 48h, možete raditi bilo koji drugi anti age tretman. U kombinaciji sa dermapenom, biorevitalizacijom, kolagen stimulatorima, mezoterapijom, radiotalasima, pospešuje se proizvodnja kolagena i efekat tretmana. Takodje možete kombinovati tretman sa cog nitima koje su odlična opcija za postizanje lifting efekta, kao i sa botoxom i hijaluronskim filerima,  ili sa bilo kojim drugim anti age tretmanom.

CENOVNIK

KOLAGEN NITI Cena Akcijska cena
Kolagen niti (mala regija) 7.000 5.900
Kolagen niti (velika regija) 14.000 10.000
Kolagen niti + radiotalasni lifting po izboru 9.500 7.000
Kolagen niti + radiotalasni lifting celog lica 17.000 12.500
Kolagen niti + higijenski tretman 12.000 9.400
Kolagen niti + hydrafacial lica 20.000 12.500
Kolagen niti + enzimski piling 12.000 8.900
Kolagen niti + kiseonik 18.000 12.000
Kolagen niti + ultrazvučno nanošenje maske ili ampule 8.000 6.900
Kolagen niti + ultrazvučno nanošenje maske ili ampule + masaža lica 10.000 8.500

Načini plaćanja

  •  gotovinom
  •  čekovima
  •  karticom bilo koje banke
  •  prenosom na tekući račun poliklinike u ceokupnom iznosu pre intervencije, račun br. 160-529456-83 (Banka Intesa)

Na rate
Takodje postoji mogućnost plaćanja na rate:
• Intezinom karticom na do 4 rate
• Čekovima bilo koje banke ( na do 3 mesečne rate)

Napomena

– u cenu usluge su uračunate konsultacije sa doktorom specijalistom, kao i dve kontrole nakon izvršene intervencije
– nakon konsultacije, ukoliko se pacijent odluči za sprovođenje hirurške intervencije, potrebno je uplatiti avans u iznosu od 25% od ukupne cene usluge i potom zakazati odgovarajući termin.
U slučaju odustajanja ili otkazivanja zakazane operacije uplaćeni avans se ne vraća pacijentu.
Odlaganje intervencije je izvodljivo u skladu sa mogućnostima poliklinike.

Imate li pitanje za nas?

Naši doktori i medicinski tehničari su tu za vas.

+381 11 63 03 333
+381 65 29 67 537
info@
Zakažite pregled

Hvala vam na lepim rečima. <3

Vaše poverenje je naš uspeh

Zakažite pregled

Naše osoblje će u što kraćem roku da odgovori na Vaš zahtev i da vas obavesti o slobodnim terminima. Budite slobodni da zakažete pregled putem forme na sajtu.