fbpx

FAQs

Smanjite količinu i raznovrsnost mlečnih proizvoda

Smanjite količinu i raznovrsnost mlečnih proizvoda. Pokušajte da napravite pauze od upotrebe mlečnih proizvoda što duže. Ograničite se na kiselo mleko, kefir i sir od surutke, u narodu poznat kao Urda ili Vurda, a internacionalno kao Ricotta.

Kada jesti voće?

Voće se ne jede umesto doručka, umesto i nakon ručka ili večere, niti se kombinuje - jesti uvek jednu vrstu voća. Izuzetak je šumsko ili bobičasto voće koje se može, međusobno kombinovati. Idealno vreme je tri sata nakon doručka ili dva, tri sata posle ručka.

Paradajz je najzdraviji u obliku pelata ili kuvanog paradajza

Paradajz je najzdraviji u obliku pelata ili kuvanog paradajza. Količina termostabilnog likopena koji je snažan antioksidans u zaštiti krvnih sudova oka i prostate je u tom obliku najveća. Uvek je bolje svež paradajz oljuštiti i izvaditi koštice.

Orašaste plodove jedite u sirovom stanju

Orašaste plodove jedite u sirovom stanju jer je tada najbolje očuvana količina minerala, vitamina i antioksidanata. No, ukoliko ih potopimo u vodu minimum 7 sati nabubreće vlakna koja su savršena osnova za dobru probavu i razvoj mikrobiote, kao i dobre eliminacije viška šećera i masnoće. Ovim se postupkom blokira fitinska kiselina koja može umanjiti [...]

Izbegavajte svež crni luk

Ova ukusna namirnica se veoma teško vari i u velikom procentu izaziva tegobe manifestovane mukom, nadimanjem, težinom u stomaku.

Uvrstite brzo hodanje u Vaše fizičke aktivnosti

Uključite u program fizičke aktivnosti samo 10 minuta brzog hoda sa kratkim periodičnim ubrzanjima u pravilnim intervalima. Podizanje pulsa u pravilnim razmacima u situaciji niskog nivoa šećera u krvi dokazano stimuliše energetsku produkciju od strane masnog tkiva.

Vodite dnevnik ishrane!

Najnovija istraživanja iz oblasti nutricionizma i efikasnog regulisanja telesne mase i zdravlja, ukazuju da osobe koje beleže šta i koliko pojedu i popiju tokom dana imaju ne samo bolji uvid, nego i bolje rezultate programa ishrane i brže postizanje željenog rezultata.

Zašto je važno imati dovoljno mišićne mase?

Nedostatak mišića je negativan pokazatelj strukture tela. Ovi ljudi su skloni poremećajima u fiziološkom funkcionisanju metabolizma, niskoj proizvodnji energije, nižoj bazalnoj brzini metabolizma, tendenciji povećanja masnog tkiva i slabijem sportskom učinku sa lošim posledicama. Suprotno tome, ljudi sa dobro razvijenim mišićima su jači, otporniji, zdraviji i otporniji na metaboličke poremećaje.

Koliki je rizik imati niži nivo minerala?

Nedovoljan mineralni sastav kao rezultat Body Galaxy analize ukazuje na lošu konstrukciju koštanog tkiva i može se odnositi na povećan rizik od osteopenije i prekurzora osteoporoze. Postoje analize studija koje su pokazale podudaranje sa rezultatima na DEXA. Niska koncentracija minerala pokazuje povećanu potrebu za nadoknađivanjem minerala i vitamina kao suplemenata i nutritivne manevre. [...]

Zašto veći obim trbuha predstavlja rizik za opšte zdravlje?

Povećani obim trbuha poznat je faktor rizika kod pacijenata sa kardiovaskularnom bolešću ili se odnosi na visok rizik od srčanog udara ili dijabetesa. Takođe je poznato da ljudi sa višim nivoom kortizola, "hormona stresa", nakupljaju masno tkivo u predelu trbuha.

Go to Top